Autonieuws

Nieuwe bestelauto´s Fiat, Citroën en Peugeot

PSA Peugeot Citroën en Fiat presenteren hun nieuwe compacte bestelauto´s. De Expert, Jumpy en Scudo zijn gezamenlijk ontwikkeld en komen vanaf januari 2007 op de markt. De modellen worden ook leverbaar in een personenauto-uitvoering voor maximaal 9 personen.

De vorige generatie van de Peugeot Expert / de Citroën Jumpy / de Fiat Scudo verscheen voor het eerst in het najaar van 1995 en er zijn in de afgelopen jaren in totaal bijna 1 miljoen exemplaren geproduceerd in de fabriek Sevel Nord in Valenciennes. Vanaf januari 2007 zullen de modellen worden vervangen door een complete nieuwe generatie. De nieuwe bestelauto is er in veel verschillende uitvoeringen met meer laadvolume (5 tot 7 m3) en een nog groter laadvermogen (1.000 en 1.200 kg). Door de vele varianten is er voor elke beroepsgroep een pasklaar antwoord op specifieke wensen.

Personenvervoer tot maximaal 9 inzittenden
Maar behalve dat de auto leverbaar zal worden als een bestelauto komt er ook een personenauto-variant beschikbaar. Daarmee breiden Fiat, Citroën en Peugeot hun aanbod in het MPV-segment verder uit. De MPV-uitvoeringen van de Scudo, Jumpy en Expert zijn geschikt voor het vervoer van maximaal negen personen.

Gerelateerde artikelen

Onthulling definitieve Hennessey Venom F5 (465 km/h) nabij

Autonieuws
> Artikel lezen

Alles over de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
De nieuwe Audi A7 Sportback
> Artikel lezen

Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti

Autonieuws
Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti
> Artikel lezen

Snelheidsboetes 2018: zint eer gij begint (met gassen)

Autonieuws
> Artikel lezen

Zou jij 160 mille voor deze Porsche Macan betalen?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.