Autonieuws

Turbine-aangedreven EcoJet conceptcar

Op de SEMA autoshow in Las Vegas onthulde GM de turbine-aangedreven EcoJet conceptcar. De auto draagt designkenmerken van Cadillac en is tevens geinspireerd door Formule 1 en vliegtuigtechnieken. Misschien nog wel het meest bijzondere aan de conceptcar is dat deze loopt op bio-diesel.

De middenmotor conceptcar EcoJet is ontworpen en ontwikkeld door de Amerikaanse talkshow presentator Jay Leno in samenwerking met de Adavanced Design Studio van General Motors. In alle opzichten is de conceptcar een bijzonder voertuig. De 4,67 meter lange en 2,02 meter brede EcoJet is gemaakt van lichtgewicht materialen. Als basis voor het frame diende de Corvette Z06. Materialen als carbon, magnesium en aluminium zijn in het voertuig verwerkt. Dit niet alleen om gewicht te besparen, maar vooral ook om het forse vermogen aan te kunnen.

Bio-diesel
De EcoJet conceptcar wordt aangedreven door een Honeywell LT-101 turbinemotor. De motor loopt op bio-diesel en ontwikkelt niet minder dan 650 pk aan vermogen. Het koppel bedraagt 543 Nm. De conceptcar is ontwikkeld voor de SEMA autoshow die momenteel in Las Vegas wordt gehouden.

Gerelateerde artikelen

Onthulling definitieve Hennessey Venom F5 (465 km/h) nabij

Autonieuws
> Artikel lezen

Iemand vindt zomaar een Mercedes 300 SL... op Cuba!

Autonieuws
> Artikel lezen

Zou jij 160 mille voor deze Porsche Macan betalen?

Autonieuws
> Artikel lezen

Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti

Autonieuws
Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti
> Artikel lezen

Alles over de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
De nieuwe Audi A7 Sportback
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.