Autonieuws

De vernieuwde Landwind X-pedition

De Chinese autofabrikant Landwind presenteerde in Parijs hun vernieuwde SUV. De Landwind SUV die voorheen nooit echt een naam had gaat in het vervolg als X-pedition door het leven. Begin 2007 komt de vernieuwde Landwind op de markt.

Landwind was enige tijd geleden de eerste Chinese autofabrikant die in ons land op de markt kwam. Na veel kritiek, problemen met de veiligheid en andere tegenslagen presenteerde Landwind op de Autosalon van Parijs een vernieuwd model.

Modernere uitstraling
De facelift die Landwind heeft doorgevoerd valt vooral aan de voorzijde op. We zien een nieuwe grille, vernieuwde bumper en nieuwe koplampunits. Ook de achterzijde van de auto werd op diverse punten gewijzigd. In het interieur zijn het vooral details die de vernieuwde Landwind van de oude doen onderscheiden. Ondanks dat de X-pedition nog steeds op een zeer oud model (Opel Frontera) is gebaseerd, doet het geheel wel moderner aan.

Benzine- én dieselmotoren
Landwind levert de X-pedition in eerste instantie met een tweetal motoren. De 2.0 en 2.4 liter motor zijn van Japanse origine en worden in de Chinese fabriek onder licentie gebouwd. In de zomer van 2007 zal er ook een dieselmotor leverbaar worden. Landwind laat weten dat deze motor van Europese origine is, maar meer informatie laat de fabrikant op dit moment niet vrij. Tot slot is de auto leverbaar met twee- of viewielaandrijving.

Begin 2007 naar Europa
De standaarduitrusting bestaat uit onder meer een dubbele airbag, ABS met EBD, airco, stuurbekrachtiging, elektrische ramen, lederen bekleding en een radio/CD-speler. Vanaf begin 2007 komt de vernieuwde Landwind naar Europa.

Gerelateerde artikelen

Abt Sportsline stopt Audi RS3 liefst 500 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Gelekt: Ferrari 488 GTO is LaFerrari de baas

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.