Autonieuws

Eigen logo voor Volkswagen Individual

De maatwerkafdeling van Volkswagen - Individual - is vanaf heden te herkennen aan een logo. Het logo moet de producten van Volkswagen Individual duidelijker doen onderscheiden van de massa en bovendien de speciale afdeling op de kaart zetten.

De hedendaagse consument is er veel aangelegen om zich te onderscheiden van de massa. Op diverse gebieden wordt daar slim op ingespeeld. Ook in de autobranche is dat het geval. Volkswagen zette in 2003 het bedrijf Volkswagen Individual GmbH op. Het bedrijf is gericht op speciale voertuigen binnen Volkswagen. Daarbij valt te denken aan conceptcars, klantaanpassingen en speciale modellen.

Bedrijfsonderdelen
Het bedrijf valt op te delen in een aantal onderdelen. Individual is het bedrijfsonderdeel dat garant staat voor uitgebreide optiepakketten met veelal een luxe uitstraling. Nagenoeg alle VW-modellen zijn leverbaar met accessoires van Individual. Daarbij varieert het van een volledig lederen interieur tot een voorspoiler of een set lichtmetalen wielen. Product Impulses is het bedrijfsonderdeel dat zich binnen Volkswagen Individual bezig houdt met speciale series. Een voorbeeld daarvan is de Polo GTI Cup Edition, de Touareg W12 Executive en ook de Cross Polo. Het bedrijfsonderdeel ´R´ houdt zich bezig met de snelle voertuigen. Het eerste product dat we daarvan te zien hebben gekregen is de Golf R32. Maar behalve deze relatief standaard voertuigen levert Volkswagen Individual ook absoluut maatwerk. Wat te denken van de Phaeton Lounge, een bijna 7 meter lange limousine. Of een gepantserde Phaeton compleet met intercom, eigen zuurtstoftanks en noodrantsoen.

Historisch logo
Het speciaal ontworpen logo moet het bedrijf Individual op de kaart gaan zetten en de producten duidelijk herkenbaar maken. Standaard worden auto´s van Individual voorzien van een logo op de zijschermen. Verder wordt ook de hoofdsteun voorzien van een logootje en kan optioneel worden gekozen voor een Individual instaplijst. Het logo zelf is een combinatie van de letter ´i´ en het Volkswagen logo uit 1951 dat was gebaseerd op de Kever (Beetle).

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Volkswagen Touareg naakt gespot

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen denkt serieus na over Arteon Variant

Autonieuws
Volkswagen denkt serieus na over Arteon Variant
> Artikel lezen

Opzij, opzij, opzij: deze Polizei-Golf R doet 290 km/h

Tuning & styling
> Artikel lezen

Volkswagen registreert I.D. Freeler en I.D. Cruiser

Autonieuws
Volkswagen registreert I.D. Freeler en I.D. Cruiser
> Artikel lezen

'Volkswagen blijft grootste autoproducent'

Autonieuws
'Volkswagen blijft grootste autoproducent'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.