Autonieuws

Elektrische designstudie: Audi R Zéro

Franse studenten hebben een opvallende Audi conceptcar ontworpen. De conceptcar gaat schuil onder de naam R Zéro (R0) en wordt aangedreven door vier elektromotoren. De Audi R Zéro combineert het design van Audi met de prestaties van de Bugatti Veyron.

Drie studenten van de International School of Design in Frankrijk hebben hun droom in beeld gebracht. De studenten ontwikkelden en ontwierpen een supersnelle sportauto aangedreven door elektromotoren. De R Zéro is slechts een idee en bestaat alleen op de computer, maar dat er al heel wat uurtjes denk, ontwerp en rekenwerk in zit lijkt ons duidelijk.

Vier elektromotoren
De Audi R Zéro wordt aangedreven door vier elektromotoren. In elk wiel is een elektromotor met een koppel van 183 Nm gemonteerd. Doordat de vier elektromotoren zijn gekoppeld aan een speciale snelheidsregelaar is een totaal van 1.091 pk en 2.940 Nm op de weg over te brengen. Het aantal pk´s is niet bekend. Doordat er 4 elektromotoren zijn gemonteerd moest er een flink accupakket aan te pas komen. Dat weegt dan ook niet minder dan 1.200 kg. Totaal zal de R Zéro in de praktijk dan ook ruim 2 ton wegen.

Superprestaties
De prestaties van deze designstudie liegen er niet om. Dankzij computerberekeningen is het mogelijk om de snelheid van een studiemodel te bepalen. In minder dan 3 seconden moet de R Zéro in staat zijn om vanuit stilstand naar de honderd de sprinten. De topsnelheid ligt rond de 290 km/h.

Designstudie
Dat de R Zéro een designstudie zal blijven staat buiten twijfel. Maar deze drie Franse studenten hebben wel hun visitekaartje afgegeven. Petje af!

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Audi A6 Avant treedt in het openbaar

Spyshots
Spyshots: Zien we daar de nieuwe Audi A6 Avant?
> Artikel lezen

Abt Sportsline stopt Audi RS3 liefst 500 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Audi kon ook in 2017 Mercedes en BMW niet bijbenen

Autonieuws
Audi kon ook in 2017 Mercedes en BW niet bijbenen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.