Autonieuws

Volkswagen neemt GX3 in productie

Het is geen grote verrassing, maar Volkswagen neemt de GX3 in productie. De driewieler werd begin dit jaar gepresenteerd in Los Angeles. Volkswagen liet destijds al weten dat de productiekansen voor de GX3 zeer hoog zijn.

"Als de reacties goed zijn zullen we de GX3 in productie nemen", aldus Volkswagen op de Los Angeles Auto Show begin dit jaar. Volkswagen liet tevens weten dat de GX3 het startschot betekende voor een compleet modellengamma aan bijzondere auto´s die speciaal voor bepaalde markten ontwikkeld worden. De GX3 is specifiek gericht op de Amerikaanse markt.

125 pk sterke 1.6
Het bijzondere concept kan het beste omschreven worden als een kruising tussen een motorfiets en een sportauto. De GX3 weegt slechts 570 kg en wordt aangedreven door een 1.6 liter benzinemotor. De motor is goed voor een vermogen van 125 pk en daarmee is slechts 5,2 seconden nodig om vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten. De handgeschakelde zesbak brengt het vermogen over op het achterwiel.

Betaalbaar
Voor de verdere ontwikkeling van de GX3 heeft Volkswagen de hulp van Lotus ingeroepen. De Engelse sportautofabrikant is dé specialist op het gebied van lichtgewicht concepten. Waar de GX3 geproduceerd zal worden is nog onbekend. De prijs zal ongeveer $ 17.000,- bedragen. Daarmee is de GX3 niet alleen een uniek voertuig, maar nog betaalbaar ook. Wanneer Volkswagen de GX3 op de markt zal presenteren is op dit moment nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen prijst T-Roc vanaf 26 mille

Autonieuws
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Instapper nieuwe Volkswagen Polo is uiterst kale bedoening

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen T-Roc meteen ook als sportieve R-Line

Autonieuws
Volkswagen T-Roc meteen ook als sportieve R-Line
> Artikel lezen

7-zits Volkswagen Tiguan Allspace begint bij ruim 37 mille

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit wist je nog niet over de eerste Nederlandse Volkswagen Kever

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.