Autonieuws

Audi A4 Coupé-Cabriolet met 3-delig klapdak

De Finse cabriospecialist Valmet Automotive liet in Genève haar kunnen zien in de vorm van de Audi A4 Coupé-Cabriolet. Productieplannen voor de A4 CC zijn er niet, de auto is puur bedoeld om het kunnen van Valmet Automotive te tonen.

In 1986 liep de eerste cabriolet in het Finse Uusikaupunki van de band. Het betrof de eerste generatie Saab 900 Cabrio. De auto was door Saab en Valmet Automotive samen ontwikkeld. In de 20 jaren die volgden heeft Valmet ruim 330.000 cabrio´s gebouwd. Tot 2003 behoorde ook Saab tot de clientèle. In zijn totaliteit zijn er 198.000 Saab Cabrio´s geproduceerd in Finland.

Porsche
In 1997 kon Valmet haar portfolio aanvullen met de Porsche Boxster. Tot op de dag van vandaag wordt de Boxster in Finland gebouwd. Vorig jaar kwam daar de Cayman S bij. In de afgelopen jaren heeft Valmet een naam opgebouwd als het gaat om de productie van cabrio´s, maar ook ´gewone´ auto´s.

3-delig klapdak voor A4 CC
Om het twintig jarig bestaan van de onderneming te vieren en om haar kunnen te tonen presenteerde Valmet Automotive in Genève de Audi A4 Coupé-Cabriolet. Als basis werd de gewone A4 Cabriolet genomen. De designers en ingenieurs van Valmet hebben speciaal voor dit showmodel een 3-delig stalen klapdak ontworpen en ontwikkeld. Er is zoveel mogelijk rekening gehouden met de hoofdruimte van de achterpassagiers. Ook heeft Valmet ernaar gestreefd om de constructie zo compact mogelijk te houden. Als het dak dan geopend is blijft er genoeg ruimte over voor de bagage.

Gerelateerde artikelen

CEO: 'Audi's zullen minder op elkaar lijken'

Autonieuws
CEO: 'Audi zullen minder op elkaar lijken
> Artikel lezen

Audi kon ook in 2017 Mercedes en BMW niet bijbenen

Autonieuws
Audi kon ook in 2017 Mercedes en BW niet bijbenen
> Artikel lezen

Abt Sportsline stopt Audi RS3 liefst 500 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Zie hier de Audi Q8 bijna poedelnaakt

Autonieuws
Zie hier de Audi Q8 bijna poedelnaakt
> Artikel lezen

Nieuwe Audi Q3 laat zich voor 't eerst zien

Spyshots
Nieuwe Audi Q3 laat zich voor 't eerst zien
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.