Directe injectie: Mercedes CLS 350 CGI

Mercedes presenteert de CLS 350 CGI waarin een motor met directe brandstofinspuiting ligt. De CLS 350 CGI vervangt de huidige CLS 350 en is goed voor 292 pk vermogen.

De V6 met directe brandstofinspuiting is een wereldprimeur. Deze benzinemotor maakt voor het eerst in de geschiedenis gebruik van piezoelektrische injectoren. De CGI-motor (Stratified-Charged Gasoline Injection) is in staat om meerdere keren per compressieslag een serie injecties uit te voeren. Dit heeft tot gevolg dat de motor niet alleen een optimale mix van brandstof en lucht kan krijgen, maar bovendien wordt de verbranding geoptimaliseerd en zijn de prestaties en het verbruik verbeterd.

Verbeterde prestaties
De CGI-motor verbruikt 15% minder brandstof ten opzichte van een vergelijkbare zescilinder. De CLS 350 CGI verbruikt 9,1 liter benzine per 100 km. De 3.5 liter V6 is goed voor een vermogen van 292 pk en een koppel van 365 Nm. In slechts 6,7 seconden sprint de CLS naar 100 km/h. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h. Vergelijken we dit met de CLS 350 dan zien we een toename van 20 pk aan vermogen, 15 Nm aan koppel en is de sprint van 0-100 km/h 0,3 seconden sneller. Het verbruik is met 1,0 liter per 100 km afgenomen.

Vervanger CLS 350
De CLS 350 CGI vervangt de huidige CLS 350. Het model staat in de herfst van dit jaar bij de dealers.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties