Autonieuws

Voorbode compacte SUV: VW Concept A

Met de Concept A geeft Volkswagen een indruk van de compacte SUV die onder de Touareg zal komen. De Concept A is een mix van diverse carrosserievarianten en wordt aangedreven door een 150 pk sterke TSI-motor.

Het is al een tijdje bekend dat Volkswagen met een compacte SUV op de markt wil gaan komen. De auto zal een plaats moeten krijgen onder de Touareg. De Concept A is een voorbode van dit model. Met een lengte van 4,35 m, een breedte van 1,86 m en een hoogte van 1,55 m zouden de afmetingen van de conceptcar wel eens overeen kunnen komen met die van de compacte SUV.

Crossover
De vierdeurs Concept A is een mix van diverse carrosserievarianten. De conceptcar combineert diverse elementen van een terreinwagen, coupé en zelfs een pick-up. De toegang tot het interieur is ruim dankzij de tegensteld aan elkaar openende vóór- en achterdeuren. De B-stijl ontbreekt en dat zorgt voor een mooie aanblik op het interieur.

Vierpersoons
In het interieur is plaats voor vier personen. Elke inzittende heeft een eigen stoel. Een groot vouw/schuifdak kan tot de C-stijl worden geopend en zorgt voor veel licht in het interieur. Het dashboard is compact vormgegeven en lijkt te zweven. De grote klok op het instrumentenpaneel biedt de meest belangrijke informatie in één oogopslag aan. Het dashboard is voor een groot deel bekleed met zwart leer en de stoelen zijn bekleed met een speciale ademende stof.

TSI-motor
Voor de aandrijving van de Concept A is een 150 pk sterke TSI-motor verantwoordelijk. Deze motor is voorzien van zowel een turbo als een mechanische compressor en bekend uit de Golf GT. Al in de ontwikkelingsfase van de conceptcar heeft Volkswagen rekening gehouden met andere motoren. Volgens de fabrikant is de auto klaar voor diverse andere motoren waaronder een TDI. Het vermogen van de TSI-motor wordt via een zesversnellingsbak overgebracht op alle vier de wielen (4Motion).

Toekomst
Met de Concept A blikt Volkswagen op verschillende manieren vooruit. Om te beginnen is hij een voorbode van een terreinwagen die op termijn onder de Touareg in het programma  komt. Daarnaast laat hij zien in welke richting het design van Volkswagen gaat. Bovendien springt hij in op de trend dat de traditionele autosegmenten steeds meer versnipperen.

Gerelateerde artikelen

Stuurloze Volkswagen I.D. Vizzion: Phaeton van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

Hiermee bestormt Volkswagen Pikes Peak

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer details over nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

En de nieuwe Volkswagen Touareg wordt onthuld op…

Autonieuws
> Artikel lezen

Opzij, opzij, opzij: deze Polizei-Golf R doet 290 km/h

Tuning & styling
> Artikel lezen

Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring

Autonieuws
Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.