Autonieuws

HDi-hybride van PSA

PSA Peugeot Citroën presenteert twee HDi hybrideauto´s: de Citroën C4 en Peugeot 307. De auto´s worden aangedreven door een 1.6 HDi en een elektromotor. Het verbruik is slechts 3,4 liter op 100 km.

PSA Peugeot Citroën heeft een enorm goede reputatie als het gaat om dieselmotoren. In de vorm van de Citroën C4 en Peugeot 307 komt PSA met twee prototypes. De auto´s worden aangedreven door een 1.6 HDi dieselmotor. Een elektromotor ondersteunt de prestaties van de diesel en neemt de aandrijving over als de situatie dat toelaat. Dat zal zo zijn bij een snelheid van minder dan 50 km/h of langzaam wegrijden. De laatste generatie van PSA´s Stop & Start systeem zorgt ervoor dat de dieselmotor wordt uitgeschakeld bij afremmen, stilstaan of langzaam wegrijden. Een elektronisch geregelde versnellingsbak zorgt voor de overbrenging.

1 op 29
Het resultaat is lovenswaardig. De HDi-motor neemt een genoegen met slechts 3,4 liter per 100 km ofwel 1 op 29. De uitstoot van CO2 is beperkt tot 90 gram per kilometer. Volgens PSA is dat zo´n 25 procent minder dan bij een vergelijkbare benzineauto. Dat resultaat is niet alleen te danken aan de hybridetechniek, maar ook aan het dieselpartikelfilter dat PSA Peugeot Citroën ook al op haar productieauto´s monteert.

Productiekosten te hoog
De Fransen willen de hybride-HDi techniek nog vóór 2010 op de markt brengen. Er is echter één probleem; de kosten. Doordat de kosten van de technologie nog te hoog liggen is er geen concurrerende verkoopprijs mogelijk. In de komende jaren wil PSA dan ook gaan werken aan het ontwikkelen van goedkopere accu´s en elektromotoren.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Peugeot 508 lijkt in niets op voorganger

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot's nieuwste EV lust stof en modder als ontbijt

Lifestyle & design
> Artikel lezen

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

Autonieuws
De nieuwe Peugeot 508: alle details
> Artikel lezen

Nieuwe Citroën Berlingo leeft op grotere voet

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot Rifter neemt stokje over van Partner

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 met de billen bloot

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.