Autonieuws

Lamborghini Miura herleeft

Lamborghini presenteert de Miura concept, een moderne versie van de legendarische sportauto. De Miura Concept is herkenbaar, retro vormgegeven en het eerste project van de nieuwe Lamborghini-ontwerper Walter de´ Silva.

Walter de´ Silva is één van de bekendste auto-ontwerpers ter wereld. Hij heeft onder andere de Alfa 156 en diverse Seat-modellen ontworpen. De´ Silva is eind 2005 aangenomen als ontwerper bij Lamborghini. Daarmee ging voor de Italiaanse ontwerper een droom in vervulling. Al jaren was De´ Silva voornemens de Miura opnieuw op papier te zetten. Dankzij een goede medewerking vanuit de directie van Lamborghini is die droom nu werkelijkheid.
 
40 jaar later
De introductie van de Miura Concept komt niet geheel verrassend. Het is in 2006 precies 40 jaar geleden dat Lamborghini de sportauto aan de wereld presenteerde. In 1966 stond de Miura als wereldprimeur op de Autosalon van Genève. Tot op de dag van vandaag wordt de Miura gezien als één van de meest bekende en mooie sportauto´s. Lamborghini heeft er dan ook alles aan gedaan om de moderne interpretatie van de Miura zoveel mogelijk op zijn voorganger te laten lijken. Zo zagen we dat enkele jaren geleden ook gebeuren bij Ford met de GT.
 
Geen productieplannen
Lamborghini laat weten dat ze geen plannen hebben met de Miura. Het zou wel een mooie mogelijkheid zijn voor liefhebbers om alsnog een Miura aan te schaffen. De auto is vrij zeldzaam, maar enorm geliefd waardoor de prijzen erg hoog liggen. Wanneer er genoeg belangstelling is voor een Miura zal het ons niets verbazen als Lamborghini de auto toch in (beperkte) productie zal nemen.

Gerelateerde artikelen

Interieur Lamborghini Urus in beeld

Autonieuws
> Artikel lezen

Lamborghini Urus toont zich in 'Corsa'-rijmodus

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit is de 100% elektrische Lamborghini Terzo Millennio!

Autonieuws
> Artikel lezen

Wegdromen bij je favoriete Lamborghini Urus

Autonieuws
> Artikel lezen

Paus krijgt Lamborghini cadeau en wijst 'm af

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.