Autonieuws

Supersnelle Ultima Can-Am naar Nederland

Van der Kooi Sportscars gaat mogelijk een nieuw merk op de Nederlandse markt brengen. De importeur van Britse sportauto’s brengt de 685 pk sterke Ultima Can-Am mogelijk naar ons land. De Ultima Can-Am sprint in 2,8 seconden naar 100 km/h.

Van der Kooi Sportscars, importeur/distributeur van de Britse sportwagenmerken Lotus, Noble en Caterham, introduceert opnieuw een voor Nederland compleet nieuw super-sportwagenmerk. Met de Ultima Can-Am onderstreept Van der Kooi Sportscars eens te meer haar positie als dé Nederlandse specialist in sportwagens van Britse komaf en introduceert de onderneming bovendien een van de snelste sportwagens ter wereld in ons land.
 
Nog even afwachten...
“Wij hebben deze eerste Ultima Can-Am naar Nederland gehaald om te onderzoeken of er in ons land interesse bestaat voor een ultieme supersportwagen als de Can-Am,” verklaart Willem van der Kooi van Van der Kooi Sportscars. “Het mooie is dat de auto door ons in Nederland wordt geassembleerd. Dat betekent dat klanten voor de kosten van een bovenmodale middenklasser een supersportwagen kopen die wat prestaties betreft bovenaan het lijstje van de absolute wereldtop staat.”
 
Can-Am
De Ultima Can-Am is uiterlijk geïnspireerd op de auto’s die in de jaren zestig en zeventig streden in de uiterst populaire Amerikaanse Can-Am Series. Vanzelfsprekend is de moderne versie van de retro Can-Am helemaal op deze tijd afgestemd, met een ideale mix tussen comfort, prestaties en veiligheid, zodat de auto naast het circuit ook op de openbare weg geheel tot zijn recht komt.
 
0-100 km/h in 2,8 seconden
De Ultima Can-Am is opgebouwd rondom een uit de autosport afkomstig spaceframe, gecombineerd met een onafhankelijke wielophanging met dubbele wishbones rondom. Onderhuids is een Chevy ‘small block’ V8-krachtbron te vinden in middenmotoropstelling. De achtcilinder levert een vermogen tussen de 350 en 685 pk, waarbij kopers zelf kunnen aangeven waar voor hen de limiet ligt. De motor is gekoppeld aan een naar keuze handgeschakelde 5- of 6-traps Getrag transaxle versnellingsbak van Porsche. Dankzij deze techniek en een gewicht van slechts 925 kilogram accelereert de Ultima Can-Am in 2,8 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. De topsnelheid ligt ver boven de 290 km/u.
 
Snelste supersportwagen ter wereld
De Ultima sportwagen is ontwikkeld door Ultima Sports, de Britse firma die ook al verantwoordelijk was voor de Ultima GTR, officieel de snelste supersportwagen ter wereld. De Ultima GTR is de enige supersportwagen wereldwijd die er tot nu toe officieel in is geslaagd de cyclus van 0-160-0 km/u onder de tien seconden te voltooien. De GTR liet voor deze ultieme test slechts 9,8 seconden noteren en is daarmee maar liefst 1,1 seconde sneller dan de nummer twee op die illustere ranglijst, de Ferrari Enzo. Andere exclusieve supersportwagens die zich achter de Ultima GTR (en de Can-Am, die van dezelfde techniek profiteert) scharen zijn ondermeer de McLaren F1, de Porsche Carrera GT, de Pagani Zonda en de Lamborghini Murcielago. De GTR realiseerde tijdens die test een sprint van 0-100 km/u in 2,8 seconden, bereikte de 160 km/u in 5,8 seconden en deed er slechts 3,6 seconden over om van 160 km/u weer tot stilstand te komen.

Gerelateerde artikelen

Kluis met vingerafdrukscan in Bentley Bentayga

Autonieuws
Kluis met vingerafdrukscan in Bentley Bentayga
> Artikel lezen

Hiermee bestormt Volkswagen Pikes Peak

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijs elektrische Audi e-tron bedraagt...

Autonieuws
Prijs elektrische Audi e-tron bedraagt...
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Vijf klassieke Porsche's om (realistisch) van te dromen

Autonieuws
Vijf klassieke Porsche's om (realistisch) van te dromen
> Artikel lezen

Bijtelling vanaf 2019: elektrisch rijden wordt aangepakt

Autonieuws
Bijtelling vanaf 2019: elektrisch rijden wordt aangepakt
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.