Autonieuws

Topless Ford GT: GTX1 Roadster

Bij de presentatie van een gesloten sportauto komt er vaak de vraag naar een cabrio-versie. Zo ook bij de Ford GT. Ford komt haar klanten tegemoet door in samenwerking met Genaddi Design de Ford GTX1 Roadster te presenteren.

Met in het achterhoofd de Sebring-overwinning van de Ford GT in 1966 zijn de ontwerpers aan de slag gegaan. Ford heeft de GT in samenwerking met diverse partners onthoofd. De GTX1 Roadster is ontworpen en grotendeels gerealiseerd door de Genaddi Design Group. Zij hebben al diverse exclusieve auto´s verlengd of getransformeerd tot cabriolet. Eén van de bekendste projecten van Genaddi is de superlange Rolls-Royce Phantom die zij vorig jaar presenteerden.
 
Coupé, T-Top en Cabriolet
De GTX1 Roadster is uitgerust met een innovatief daksysteem bestaande uit vier hardtop dakpanelen. De panelen kunnen zo worden gepositioneerd dat de GTX1 Roadster als Coupé, T-Top of volledige cabriolet kan worden gereden. Ook als de panelen allemaal zijn gemonteerd kunnen deze gedeeltelijk worden opengezet voor frisse lucht. Wanneer de panelen zijn uitgenomen kunnen deze in de auto worden opgeborgen. Een groot voordeel wanneer je onderweg een regenbui dreigt de krijgen.
 
Aangepaste achterkant
Niet alleen het dak, maar ook de achterkant van de GT is aangepast. De achterruit, die normaal schuin afloopt is rechtop geplaatst. De motor is gedeeltelijk zichtbaar onder een klein ruitje. Daar ligt een 5.4 liter V8 met een vermogen van 550 pk. Deze achtcilinder moet het mogelijk maken om in 3,5 seconden naar 100 km/h te sprinten. De topsnelheid ligt rond de 320 km/h.
 
Op bestelling leverbaar
Auto´s als deze worden vaak puur als conceptcar gepresenteerd. Ford laat echter weten dat de auto door Genaddi kan worden gebouwd. Bestel een Ford GT bij de dealer, neem contact op met Genaddi en je Ford GT kan worden getransformeerd tot een GTX1 Roadster.

Gerelateerde artikelen

Ken Block kiest opnieuw voor klassieke Ford

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford geeft al gas met nieuwe Focus ST

Spyshots
> Artikel lezen

Een nieuwe Focus, een nieuwe Ford RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Focus meteen op volle sterkte

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.