Autonieuws

Innovatieve crossover: Hyundai Neos III

Hyundai toont op de Tokyo Motor Show een nieuwe concept car genaamd de Neos III. Deze crossover is in eigen huis ontworpen en staat bol van de innovatieve systemen. Hyundai gunt ons hiermee een blik in de toekomst.

De Neos III Concept is ontwikkeld door het Hyundai Design Centre in China en Japan. De Koreaanse autofabrikant geeft met de Neos III ook haar visie op de nieuwe innovatieve vormgeving en veiligheidssystemen die in toekomstige modellen zullen worden verwerkt.
 
Nieuwe V8
De Neos III wordt aangedreven door een hagelnieuwe in eigen beheer ontwikkelde 4.6-liter V8 motor, die alle vier de wielen aandrijft. De concept car is 4.980 mm lang, 1.960 mm breed en 1.675 mm hoog. De wielbasis is 2985 mm.
 
Innovatieve veiligheidssystemen
De Neos III is voorzien van de laatste innovatieve snufjes op het gebied van actieve veiligheid. Opvallende zaken zijn bijvoorbeeld het geavanceerde night vision systeem, dat in het donker in een vroegtijdig stadium zaken waarneemt die met het blote oog nog niet te zien zijn. De onderwerpen worden door het infrarood systeem opgelicht en weergegeven op een multimedia informatiescherm in de middenconsole, waardoor de bestuurder tijdig wordt gewaarschuwd. De Neos III is ook voorzien van een head-up-display. Met dit systeem, dat de belangrijkste informatie op de voorruit projecteert, wordt de veiligheid danig vergoot omdat de bestuurder te allen tijde de ogen op de weg kan houden. Het nieuwste studiemodel van Hyundai is ook uitgerust met adaptieve verlichting. Dit systeem zorgt er voor dat de koplampen meebewegen met de rijrichting. De Neos III heeft ook een modern bedieningssysteem, een zogenaamde ´trackball controller´. De bestuurder kan door middel van dit systeem op een simpele doch doeltreffende manier de benodigde informatie ophalen, dat vervolgens op het informatie display wordt getoond.
 
Tokyo Motor Show
De Neos III Concept Crossover is te zien op de Tokyo Motor Show. Deze Japanse show staat traditiegetrouw bol van de conceptcars.

Gerelateerde artikelen

Waterstof-SUV van Hyundai zo goed als productierijp

Autonieuws
Waterstof-SUV van Hyundai zo goed als productierijp
> Artikel lezen

Hyundai previewt zelf de nieuwe Veloster

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai Kona doet niet aan stickerprijzen

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe, asymmetrische Hyundai Veloster een feit

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.