Autonieuws

Finalisten Auto van het Jaar 2006

De finalisten voor de verkiezing ´Auto van het Jaar 2006´ zijn bekend gemaakt. Half november wordt de winnaar bekend gemaakt. Wij stellen de finalisten aan u voor en merken opvallende zaken op.

Het is geen normale finale dit jaar. Dat komt voornamelijk door de bijzondere rol van de PSA-Toyota drieling. Bovendien doet Toyota dit jaar met twee modellen mee. Het feit dat een merk met twee modellen mee doet in de finale is uniek voor de ´Auto van het Jaar´ verkiezing.
 
C1, 107 en Aygo
Citroen, Peugeot en Toyota hebben samen de C1, 107 en Aygo ontwikkeld. De drie modellen delen het onderstel en het grootste deel van de techniek. Op de iets andere kleuren, bekledingen en wat afwijkende voor- en achterkant na zijn de drie modellen gelijk aan elkaar. De jury voor de Auto van het Jaar verkiezing heeft daarom besloten de auto´s in één adem te noemen en gezamenlijk op de lijst te zetten.
 
Toyota met twee modellen
Naast de Aygo is ook de nieuwe Yaris genomineerd voor de titel ´Auto van het Jaar 2006´. Daarmee staat Toyota met twee auto´s in de finale van de jaarlijkse verkiezing. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een merk met twee modellen in de finale staat. Daarmee maakt Toyota meer kans om de titel in huis te houden. Vorig jaar ging de Prius met de prijs naar huis.
 
Finalisten
De andere finalisten zijn de Alfa 159, BMW 3-serie, Mazda5, Renault Clio en Volkswagen Passat.

Gerelateerde artikelen

Officieel: Ferrari 488 Pista toch niet sneller dan LaFerrari

Autonieuws
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu alle details van Porsche 911 GT3 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste model van opzichzelfstaand Cupra is ontketend

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 lijkt in niets op voorganger

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.