Autonieuws

Nieuwe Engelse sportauto: Project Tempest

Een betaalbare maar echte Briste sportauto, zo wordt ´Project Tempest´ omschreven. Krish Bhaskar wil hiermee een nieuw Engels merk tot leven brengen met unieke sportauto´s.

Krish Bhaskar was onder andere betrokken bij de onderhandelingen voor overname van MG Rover. Helaas ging het merk aan zijn neus voorbij. Zijn droom was om MG Rover tot een echt Engels merk te behouden en nieuw leven in te blazen. MG Rover mag aan zijn neus voorbij zijn gegaan, Bhaskar is nog steeds bezig met het oprichten van een nieuw Engels merk.
 
Topprestaties
Project Tempest is in een verre vorm van ontwikkeling en druk bezig met een high performance sportauto die niet alleen betaalbaar is in aanschaf maar ook in onderhoud. Zo streven de ingenieurs naar een zuinige auto. De prestaties zijn echter wel van topniveau. In minder dan 5 seconden moet de sportauto naar 100 km/h kunnen sprinten en de topsnelheid ligt op 250 km/h. Van 0-160 km/h en weer terug naar stilstand moet mogelijk zijn binnen 12 seconden.
 
Opvolger Austin Healy 3000
Professor Bhaskar wil het niet ontkennen maar ook niet bevestigen dat de auto is geinspireerd op de Austin Healy 3000. Hij loopt met het idee rond om hiermee het oude Engelse merk niet leven in te blazen. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het ontwerp va de auto. We zullen zeker meer gaan horen van dit project.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Peugeot 508 met de billen bloot

Autonieuws
> Artikel lezen

Autotest | Porsche Panamera Sport Turismo

Autotests
> Artikel lezen

Goedmakertje: BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Een Tesla Roadster reserveren, het kan. Maar wie durft?

Autonieuws
Een Tesla Roadster reserveren, het kan. Maar wie durft?
> Artikel lezen

Glimp van SEAT's familie-SUV Tarraco

Autonieuws
SEAT's familie-SUV krijgt de naam...
> Artikel lezen

Niet Speciale, niet GTO, maar Ferrari 488 Pista!

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.