Autonieuws

Nieuwe Engelse sportauto: Project Tempest

Een betaalbare maar echte Briste sportauto, zo wordt ´Project Tempest´ omschreven. Krish Bhaskar wil hiermee een nieuw Engels merk tot leven brengen met unieke sportauto´s.

Krish Bhaskar was onder andere betrokken bij de onderhandelingen voor overname van MG Rover. Helaas ging het merk aan zijn neus voorbij. Zijn droom was om MG Rover tot een echt Engels merk te behouden en nieuw leven in te blazen. MG Rover mag aan zijn neus voorbij zijn gegaan, Bhaskar is nog steeds bezig met het oprichten van een nieuw Engels merk.
 
Topprestaties
Project Tempest is in een verre vorm van ontwikkeling en druk bezig met een high performance sportauto die niet alleen betaalbaar is in aanschaf maar ook in onderhoud. Zo streven de ingenieurs naar een zuinige auto. De prestaties zijn echter wel van topniveau. In minder dan 5 seconden moet de sportauto naar 100 km/h kunnen sprinten en de topsnelheid ligt op 250 km/h. Van 0-160 km/h en weer terug naar stilstand moet mogelijk zijn binnen 12 seconden.
 
Opvolger Austin Healy 3000
Professor Bhaskar wil het niet ontkennen maar ook niet bevestigen dat de auto is geinspireerd op de Austin Healy 3000. Hij loopt met het idee rond om hiermee het oude Engelse merk niet leven in te blazen. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het ontwerp va de auto. We zullen zeker meer gaan horen van dit project.

Gerelateerde artikelen

Zou jij 160 mille voor deze Porsche Macan betalen?

Autonieuws
> Artikel lezen

Iemand vindt zomaar een Mercedes 300 SL... op Cuba!

Autonieuws
> Artikel lezen

Onthulling definitieve Hennessey Venom F5 (465 km/h) nabij

Autonieuws
> Artikel lezen

Alles over de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
De nieuwe Audi A7 Sportback
> Artikel lezen

Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti

Autonieuws
Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.