Autonieuws

Kia onthult Multi-S cross-over concept

Kia onthult op de IAA in Frankfurt haar jongste concept car, de Multi-S. Door Kia bedoeld als een volgende generatie CUV. De Multi-S biedt plaats aan zeven personen maar Kia heeft geen concrete plannen met de conceptcar.

De ‘S’ in Multi-S staat voor ‘Sporty, Spacious and Smart’ (sportief, ruimtelijk en stijlvol). De 4,545 m lange concept car is bestemd om kopers aan te spreken die een auto met karakter zoeken en bovendien families met kinderen en een actieve levensstijl. De auto biedt plaats aan zeven personen. De wielbasis van 2,70 meter moet voldoende interieurruimte bieden. De conceptcar is 1,85 m breed en 1,65 m hoog.
 
Modern interieur
Voor het interieur van de Multi-S was de designopdracht om maximale veelzijdigheid en leefruimte te creëren met een samenhangende en ontspannende ambiance. Belangrijke kenmerken zijn dubbele glazen dakpanelen om ‘de buitenwereld naar binnen te laten’, een hi-tech instrumentenpaneel en dashboard, plus een supergrote middenconsole, bagagebox en een compartiment tegen het dak voor maximale bergruimte. Verder is er volwaardige airconditioning voor de tweede en derde zitrij, een hoogwaardig surround-sound audiosysteem en een entertainment systeem voor de achterste zitrijen met USB poort.
 
Veiligheid
De Multi-S zal ‘beste in zijn klasse’ beschermingsystemen voor de inzittenden hebben, plus ESP (electronic stability program), MDPS (motor driven power steering, motoraangedreven stuur-bekrachtiging), TPMS (tyre pressure monitoring system, bandenspanning controlesysteem), AFS (adaptive front light system, adaptieve koplampafstelling), gordijnairbags over de volle lengte en ‘actieve’ hoofdsteunen.
tie te bieden.
 
Geen concrete productieplannen
Hoewel het tentoongestelde voertuig in Frankfurt aangedreven wordt door een 2.7 liter V6 met een vijftraps automaat en Sport Mode, is de motorruimte van de Multi-S ook ontworpen om een 2.0 liter turbodiesel met een transmissie naar keuze plaats te bieden. Ondanks deze concrete informatie heeft Kia nog geen productieplannen voor de Multi-S. De auto is bedoeld om reacties van pers en publiek uit te lokken.

Gerelateerde artikelen

Kia Optima Sportswagon biedt beste van verschillende werelden

Autonieuws
Kia Optima Sportswagon biedt beste van verschillende werelden
> Artikel lezen

De Kia Stinger komt ook naar Europa!

Autonieuws
Kia Stinger ook naar Europa!
> Artikel lezen

Kwaliteitstest: Kia scoort het best, Fiat valt door de mand

Autonieuws
Kwaliteit kia
> Artikel lezen

Zoals verwacht: Stinger is duurste Kia in de catalogus

Autonieuws
> Artikel lezen

Stonic: ook Kia heeft zijn compacte crossover

Autonieuws
Stonic: ook Kia heeft zijn compacte crossover
> Artikel lezen

Speel alvast de EK Vrouwenfinale met je eigen team

Autonieuws
Speel alvast de EK Vrouwenfinale met je eigen team
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.