Autonieuws

Ferrari presenteert F430 Challenge

Ferrari heeft twee primeurs meegenomen naar de IAA. Ten eerste de opvolger van de 360 Challenge; de F430 Challenge. Daarnaast heeft Ferrari de standaarduitrusting van de 612 Scaglietti iets aangepast.

Dit seizoen heeft de F360 Challenge een monopoliepositie in de Ferrari Challenge Trofeo Pirelli. Vanaf volgend jaar krijgt deze concurrentie van de F430 Challenge. In 2007 moeten er dan alleen nog maar F430´s rondrijden. De F430 Challenge is alleen te koop als circuitauto. Er wordt echter verwacht dat de auto ook als straatmodel zal worden gebouwd.
 
Schakelen binnen 150 milliseconden
De F430 Challenge heeft dezelfde motor als die in zijn voorganger. Deze 490 pk sterke krachtbron brengt zijn kracht via een supersnelle sequentiële versnellingsbak over op de achterwielen. De sequentiële versnellingsbak werkt precies hetzelfde als in een F1 auto. Binnen 150 milliseconden kan de bak in het volgende verzet zitten. Keramische schijven met enorme remblokken zorgen ervoor dat de auto ook snel kan vertragen.
 
Uitschakelbaar ASR
Speciaal voor de Challenge ontwikkelde Pirelli een setje 19 inch slicks. De Ferrari weegt 1.225 kilogram wat in combinatie met 490 pk zorgt voor spectaculaire prestaties. Voor de veiligheid van de bestuurder is de auto uitgerust met ABS, EBD en ASR. Ferrari vermeldt hierbij wel dat de bestuurder ASR volledig kan uitschakelen.
 
Ferrari 612 Scaglietti
De veranderingen aan de Ferrari 612 Scaglietti betreffen vooral de standaarduitrusting. Deze werd uitgebreid met een nieuwe radio/CD-speler met navigatiesysteem en stemherkenning. Verder ook nog een MP3-speler, Bluetooth en een Compact Flash kaartlezer. Ook zijn de parkeersenoren aan de achterzijde vanaf nu standaard. Binnenkort is het GTC Handling pakket ook leverbaar op de 612 Scaglietti. Dit bestaat onder andere uit 19 inch velgen, een sportievere afstelling van het onderstel, andere software voor de versnellingsbak en keramische remmen

Gerelateerde artikelen

Bianchi lanceert Ferrari-fiets van 15.000 euro

Lifestyle & design
Bianchi
> Artikel lezen

Vergelijking: Ferrari Portofino vs. California T

Autonieuws
Vergelijking: Ferrari Portofino vs. California T
> Artikel lezen

Extra LaFerrari Aperta voor kinderen in nood

Autonieuws
> Artikel lezen

Zeldzame Ferrari F12tdf verbrandt tot hoopje as

Autonieuws
F12 TDF
> Artikel lezen

Tweedehansje: LaFerrari Aperta met 0,0 kilometer op de teller

Autonieuws
LaFerrari
> Artikel lezen

Wie koestert wel deze unieke Ferrari-schuurvondst?

Autonieuws
Ferrari
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.