Autonieuws

'Terugkeer Dutch Grand Prix voor 90% zeker'

Oké, misschien is het 75%, want er zullen nog allerlei haken en ogen gladgestreken moeten worden. Excuses voor het enthousiasme. Maar het feit dat Liberty Media, de eigenaar van het Formule 1-circus, het woordmerk 'Formule One Dutch Grand Prix' heeft geregistreerd bij een octrooibureau wekt sterk de indruk dat er een comeback gepland staat.

Er is al veel gebeurd om weer een Formule 1 GP op Nederlandse bodem te kunnen organiseren. En het ziet er al beter uit voor de Nederlandse F1-fans. Onlangs kwamen het circuit van Assen en Zandvoort al door de ballotagecommissie en nu hebben de witte boorden bij de Formule 1 ook alvast een behoorlijk suggestieve patentnaam bij het Benelux Merkenbureau gedeponeerd. Ook al moet aanvraag nog goedgekeurd worden, dit kan haast niet meer misgaan.

Hoe, wat en wanneer?
Hoewel we niet al te veel op de zaken willen vooruitlopen (om daarmee een dode mus te voorkomen), is het zonneklaar dat de eigenaren van de F1 een terugkeer van de Dutch Grand Prix wel zien zitten. Hoe, wat en wanneer, voor antwoorden op zulke vragen is het echt nog te vroeg.

Zo liet het management van TT Assen eerder weten niet eerder dan in 2019 of 2020 klaar te zijn voor zo'n grote prijs. Circuit Zandvoort mogelijk eerder, maar het zou ook zomaar later kunnen zijn. En dan is er nog het geopperde idee om alle geschikte circuits in ons land links te laten liggen, maar de Hollandse straten als racebaan te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 lijkt in niets op voorganger

Autonieuws
> Artikel lezen

Alles wat je wilt weten over de nieuwe Volvo V60

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste model van opzichzelfstaand Cupra is ontketend

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: Ferrari 488 Pista toch niet sneller dan LaFerrari

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.