Autonieuws

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Gerben Witten 9 januari 2018

Wie bang was dat de voortaan vierwielaangedreven BMW M5 niet meer in staat was een aardig potje te driften moet dit filmpje zien. Liefst 8 uur lang achtereen ging het zijwaarts. Soms zelfs synchroon met een andere M5 om – jawel – bij te kunnen tanken. Waanzinnig knap!

Het oude driftrecord stond op 138,5 kilometer. De nieuwe BMW M5 deed het 372 kilometer aan een stuk. Normaliter is de benzinetank van de Beierse powersedan daarvoor best toereikend, maar bij dit soort krachtinspanningen van de 4.4 liter V8-biturbo ligt dat net even anders. Oftewel, dan lust het blok een aardige slok. Kortom, terwijl er vrolijk door werd gedrift moest er ondertussen getankt worden.

Puike reflexen
Om de gedroomde driftbui van acht uur vol te maken moest er in totaal vijf keer brandstof bijgevuld worden. Hoe BMW dat deed? Op een manier zoals ze dat ook in de luchtvaart doen: door een tweede M5 – met tankinstallatie – synchroon aan de andere te laten driften. Een onderneming dat militaire precieze vergt, al verliep het niet altijd zonder slag of stoot. Puike reflexen ook van de tankman, trouwens.


Gerelateerde artikelen

BMW M5, Marina Bay blauw past bij jou

Autonieuws
> Artikel lezen

G-Power X5 M zet Urus voor schut

Tuning & styling
> Artikel lezen

BMW M5, Marina Bay blauw past bij jou

Autonieuws
> Artikel lezen

Dik je nieuwe M5 aan met M Performance Parts

Autonieuws
> Artikel lezen