Nio ES8 kost de helft van een Telsa Model X

Indrukwekkende auto, de Telsa Model X, maar fraai? Niet bepaald. Gelukkig ontpoppen zich allerlei alternatieven, en wat te denken hiervan: de ES8 van het Chinese Nio?

Een generiek design, beetje Volvo-achtig zelfs, een beloofde, elektrische actieradius van 350 kilometer en aan snelheid ook geen gebrek, dankzij 653 pk en 840 Nm aan vermogen. Niet zo gek dat de spurt naar honderd er al na 4,4 seconden opzit, ondanks dat het elektrische gevaarte 5 meter lang is en plek biedt aan 7 personen. Het wagengewicht zou evenwel meevallen dankzij intensief gebruik van aluminium. De ES8 is zelfs al autonoom-ready. Tal van sensoren, camera's en radarsystemen zorgen daarvoor.

Grootste plannen

Het Chinese Nio, tot voor kort vooral bekend vanwege de vorig jaar geïntroduceerde, bloedsnelle EP9, heeft serieuze plannen, en niet alleen met de ES8. Zo is het voornemens ook 1.100 zogeheten Power Swap Stations uit de grond te stampen. Dit zijn wisselstations waar toekomstige ES8-rijders in luttele minuten een leeg accupakket kunnen verruilen voor een volle. Daarnaast heeft het pas in 2016 opgerichte Nio plannen voor het neerzetten van 1.200 laadpalen. Daar voor 100 kilometer aftrappen zou slechts tien minuten duren.

Dode mus voor ons

En dan de prijs: om en nabij de 70.000 euro moet de Nio ES8 gaan kosten. De helft van wat een Model X kost dus. Klinkt als een aantrekkelijk alternatief, nietwaar? Lijkt ons wel, ware het niet dat Nio op dit moment geen plannen heeft voor een lancering buiten China.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties