En het meest gegooglede automerk in 2017 is...

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat de onvermijdelijke lijstjes er weer aan komen. Neem nu deze van Google. De zoekgigant heeft een lijst opgesteld met de populairste automerken in haar zoekbalk. Niet onbelangrijk, want zo'n lijst wijst immers op interesse van het grote publiek, zelfs als dat (nog) niet terug te zien is in de verkoopcijfers. Naar deze tien automerken zochten de Amerikanen het vaakst.

Volgens Google is Ford het meest gegooglede merk in de VS. Vooral in Centraal-Amerika en de zogenoemde Mid-West werd er veel naar gezocht. De achterliggende reden is helaas onbekend, maar iets in ons zegt dat de markante bestelprocedure rond de nieuwe GT er een aanzienlijk aandeel in heeft gehad. Die was immers nogal omstreden, waardoor velen hier graag het fijne van wilde weten. Ook zonder half miljoen op de bank.

Zilver

Op twee staat Lexus. Het Japanse luxemerk kon vooral op aandacht rekenen in Californië, Florida en Georgia. Zou Lexus dan toch een gevoelige snaar weten te raken met haar opzienbarende designs? Of treden de Yankees al meer in de voetsporen van de Europa autokoper die reeds en masse hybride- en volledig elektrisch rijden heeft omarmd? Een combinatie van deze twee kan natuurlijk ook.

Brons

En op drie? Geen BMW, geen Mercedes, en zelfs geen Cadillac of Tesla als aangewezen boegbeelden van de Amerikaanse auto-industrie. Volkswagen dan misschien, aangezien de dieselgate aan de overkant van de Atlantische oceaan nog wel even zal naslepen? Nop, zelfs die niet. Het betreft Kia. De Zuid-Koreanen complementeren Google's podium van meest gezochte automerken in 2017. Wie had dat vooraf gedacht?! De internetgigant zelf ook niet. Maar het was grotendeels te danken aan de flamboyante Stinger.

Europees impopulair

Nu het ereschavot gevuld is blijven er nog 7 automerken over op Google's toplijstje van meest gegooglede automerken. Wie denkt dat Tesla nu wel aan de beurt is, heeft het mis. Goed mis. Die staat namelijk pas op plek 7. Daartussen zitten eerst nog Toyota, Honda, Buick en Acura, Honda's luxemerk. Hekkensluiters zijn Hyundai en Dodge, wat ons bij de prangende vraag brengt: waar zijn de Europese (luxe)merken?!
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties