Autonieuws

Toyota FT-AC houdt wel van een avontuurtje

Je hebt actieve, outdoor-mensen en je hebt lui die al walgen bij de gedachte aan een wandeling door de woonwijk. Die laatste zullen nooit de FT-AC kopen, want die wil niets liever dan het avontuur aangaan met z'n inzittenden.

Outdoor-freaks, Strava-racers en andere actievelingen die graag van het buitenleven genieten opgelet! Toyota heeft de perfecte auto voor jullie bedacht. Hij heet FT-AC (wat staat voor Future Toyota Adventure Concept) en is volgestopt met handige gadgets voor nagenoeg elk avontuur. Bij dag én nacht.

Nachtzicht
Een van die snuisterijen zijn de buitenspiegels. Nou ja, niet de spiegels zelf, maar het infraroodsysteem dat Toyota erin heeft geïntegreerd. Dit systeem maakt het mogelijk om ook na zonsondergang de wildernis in te trekken zonder zicht te verliezen. Hetgeen zich in het pikdonker afspeelt wordt weergeven op een scherm in het interieur.

Twijfel je desondanks aan de grootte of de vorm van een obstakel in het donker? Schakel dan de krachtige LED-lampen in die bovenop het dak zijn gesitueerd. Geinig: de mistlampen zijn uit de koets te halen en draagbaar als je te voet verder wilt gaan. Daarnaast beschikt de FT-AC nog over een systeem waarmee je je avonturen kunt opnemen en – uiteraard – meteen kunt delen via social media.

Waar ook naartoe
Je hoeft maar naar deze SUV-designstudie te kijken en je vertrouwt erop dat 'ie je overal naartoe kan brengen. In relatieve schoonheid, want de aandrijflijn is zoals het een echte Toyota betaamd deels elektrisch. 4x4-aandrijving ontbreekt uiteraard ook niet en in combinatie met de grove banden zal de FT-AC z'n mannetje staan.

Productie?
Productieplannen zijn er helaas niet op dit moment. Maar wie weet…? Toyota werkt immers aan een spannender imago en deze FT-AC kan daar weleens aan bijdragen.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Toyota Aygo vanaf de zomer te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota ook niet langer de grootste qua marktwaarde

Autonieuws
Toyota ook niet langer de grootste qua marktwaarde
> Artikel lezen

Gelekt: nieuwe Toyota Supra is een helleveeg!

Autonieuws
> Artikel lezen

Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris

Autonieuws
Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.