Autonieuws

Licht ontvlambaar duur: race-overall van Steve McQueen

Destijds faliekant geflopt, maar omdat alles wat Steve Mcqueen ooit heeft aangeraakt inmiddels waardevoller is dan een baar goud, komt het toch nog goed met 'Le Mans' uit 1971. Neem nu de race-overall die de Hollywood-legende droeg tijdens de opnames van die autofilm. Daarvoor moet je over zakken beschikken die de bijpassende broeken niet heeft.

Vintagekleding is hot en doorgaans niet goedkoop. Vintage dat ook daadwerkelijk stamt uit vervlogen tijden nog kostbaarder, en tweedehands spul dat gedragen of gebruikt is door iemand als Steve 'Mr Cool' Mcqueen onbetaalbaar. En daar hoopt veilinghuis RM Sotheby's de lucratieve vruchten van te plukken nu het de welbekende Gulf Racing-overall heeft weten te strikken die Mcqueen droeg tijdens de opnamens van Le Mans, heden een populaire cultfilm.

Compleet setje
Uiteraard is de overwegend witte race-overall een aantal malen gewassen sindsdien, maar nog altijd wel compleet met daarop Michael Delany geborduurd, het personage dat Mcqueen speelde op en rond circuit La Sarthe destijds. Naast de bijpassende broek zit ook de fameuze Bell-helm bij het antieke kledingpakket dat tussen een geschatte 400.000 en 500.000 dollar in jouw kledingkast kan hangen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

En het meest gegooglede automerk in 2017 is...

Autonieuws
En het meest gegooglede automerk in 2017 is...
> Artikel lezen

Pagani Huayra Lampo wil eigenlijk een klassieke Fiat zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.