Autonieuws

McLaren BP23 laat de P1 in het stof bijten

McLaren zit alles behalve stil. Het Britse merk lanceert de ene na de andere sportwagen en deelt nu zijn nieuwste project met de wereld: de BP23.

Laten we beginnen met de informatie die we op dit moment hebben. De BP23 (een codenaam) moet de snelste McLaren ooit worden, al weten we nog niet hoe ze dat willen meten. Een recordpoging op de Nürburgring staat in ieder geval niet op de planning. Blijven topsnelheid of een 0-320-0 km/h tijd over, om wat voorbeelden te noemen.

Hybride
De BP23 krijgt hybride-aandrijving en wordt ontwikkeld met een 720S die als mule dient. Er is voorin alleen plaats voor de bestuurder, daarachter kunnen twee passagiers plaatsnemen. Inderdaad, net als in de originele McLaren F1. De fabrikant experimenteert verder met volledig digitale achteruitkijkspiegels, maar een dergelijk systeem mag nog niet overal ter wereld gebruikt worden.

Opvolger voor P1
De BP23 is onderdeel van de Ultimate Series en dat maakt 'm de directe opvolger van de P1. Die leverde 902 pk en haalde de 100 km/h in slechts 2,8 seconden, dus we hoeven ons geen zorgen te maken over de BP23. In 2019 moet 'ie klaar zijn, maar daar hebben we weinig aan, want alle 106 exemplaren zouden al verkocht zijn. Inderdaad: nog voor iemand de auto daadwerkelijk gezien heeft.

Gerelateerde artikelen

Vorsteiner wil McLaren 570S koste wat kost aan de grond houden

Tuning & styling
> Artikel lezen

Klein, kleiner, kleinst met McLaren P1

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Dood aan de P1, leve de McLaren Senna!

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren 675LT GT3: racewaardig afscheid?

Autonieuws
McLaren 675LT GT3
> Artikel lezen

McLaren winterbanden: ook gummen in de sneeuw

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren kondigt nóg een extreme supercar aan

Autonieuws
McLaren kondigt nóg een extreme supercar aan
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.