Autonieuws

Elektrische trucks krijgen eigen bovenleiding op Duitse snelweg

Niet alleen de auto-industrie ziet elektrische rijden zitten, ook in de truckbranche hebben ze er wel oren naar. Echter in plaats van een immense accu, heeft technologiefabrikant Siemens iets anders bedacht om dergelijke vrachtwagens (langdurig) van stroom te voorzien.

De proef van Siemens start in Duitsland, op de snelweg A5. Daar zal een bovenleiding voor elektrische vrachtwagens worden gemonteerd op een traject van 10 kilometer. Een lachertje natuurlijk voor de vereiste actietradius binnen de transportwereld, maar het gaat hier nog maar om een proef. maar om een proef.

Verdubbeling efficientie
Het systeem is vergelijkbaar met dat van een trolleybus, trein of tram. Een pantograaf zal een elektrische vrachtwagen van stroom voorzien. En uit vroege berekeningen zou blijken dat de efficiëntie van het vrachtvervoer over de snelweg zo verdubbeld kan worden. Dat is niet mals.

Kennisvergaring
Siemens zal bij de praktijktest verantwoordelijk zijn voor de apparatuur, de bouw en het onderhoud. Het is de bedoeling om met het project informatie te verzamelen in reële gebruiksomstandigheden. Verschillende Duitse ministeries zijn bij het project betrokken.

Gerelateerde artikelen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste model van opzichzelfstaand Cupra is ontketend

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 lijkt in niets op voorganger

Autonieuws
> Artikel lezen

Alles wat je wilt weten over de nieuwe Volvo V60

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: Ferrari 488 Pista toch niet sneller dan LaFerrari

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.