Autonieuws

Scheuren in de ultieme McLaren in GTS

In de realiteit is McLaren gebonden aan bepaalde, onwrikbare (natuur)wetten. Maar hoe anders is dat in de virtuele wereld. En dus gooide het Britse supercarmerk alle remmen los tijdens het verzinnen van een racer voor in de racegame Gran Turismo Sport.

Dit is de McLaren Ultimate Vision GT, een bloedstollende hypercar die McLaren daadwerkelijk van de band zou laten rollen als het dat kon. Misschien ooit, maar zolang de echte zaken er anders voorstaan om dit te realiseren moeten we het toch echt doen met de ultieme McLaren uit pixels.

Artistieke vrijheid

Het grote voordeel als je als automerk gevraagd wordt om een spectaculaire bolide te ontwerpen voor een populaire racegame als Gran Turismo Sport, is dat je de beschikking krijgt over complete artistieke vrijheid. Pixels laten zich immers niet temmen door Moeder Natuur of andere restricties.

En dus is het design van de Ultimate Vision GT welhaast buitenaards, kan het ruimschoots 1.100 pk en 1.275 Nm aan koppel op wekken en toch niet meer dan duizend kilogram wegen. Hoe? Door heel veel koolstofvezel toe te passen en een opgefokte vierliter V8 te koppelen aan zeer krachtige elektromotoren, in elk voorwiel eentje. Weten hoe dit alles rijdt en voelt? Koop dan vanaf 18 oktober Gran Turismo Sport voor de Playstation 4.

Gerelateerde artikelen

McLaren BP23 laat de P1 in het stof bijten

Autonieuws
BP23
> Artikel lezen

Vorsteiner wil McLaren 570S koste wat kost aan de grond houden

Tuning & styling
> Artikel lezen

McLaren 675LT GT3: racewaardig afscheid?

Autonieuws
McLaren 675LT GT3
> Artikel lezen

McLaren kondigt nóg een extreme supercar aan

Autonieuws
McLaren kondigt nóg een extreme supercar aan
> Artikel lezen

McLaren winterbanden: ook gummen in de sneeuw

Autonieuws
> Artikel lezen

Klein, kleiner, kleinst met McLaren P1

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.