Autonieuws

Hoe Bugatti een 400 km/h rijdende Chiron filmde

Bij velen viel de mond wijd open van verbazing toen Bugatti onlangs een video lanceerde waarin is te zien dat de Chiron in krap 42 seconden vanuit stilstand naar 400 km/h knalt en weer terug in rust keert. Evenzo veel twijfelden echter over de echtheid van sommige shots. Want hoe film je zo'n vierwielige bliksemschicht op (bijna) volle snelheid?!

Het draait allemaal om dit filmpje, waarin ex-F1-coureur Juan Pablo Montoya (heden actief in de IndyCar Series) de Bugatti Chiron naar 400 km/h jaagt en 'm ook weer keurig en ogenschijnlijk zonder een kreukje in z'n zondagse kloffie tot stilstand brengt. Dit alles in een verbijsterende tijd van 41,96 seconden, een nieuw snelheidsrecord.

Weg twijfels
De shots die Bugatti van de recordrun maakte mogen er zijn. Maar er zaten er ook een paar tussen waardoor menigeen begon te twijfelen over de echtheid van het beeldmateriaal. Vooral de shots die bij +350 km/h wiel-aan-wiel zijn genomen? Immers geen drone of ander soort camera-apparatuur op aarde dat zo snel is. Dus hoe deed Bugatti dit?

Wel, het antwoord is ronduit simpel, zo verklaart deze korte 'making of'-video: middels een tweede Chiron, met daarop een camera gemonteerd op een speciale houder zodat deze er niet af zou vallen bij dergelijke snelheden.

Gerelateerde artikelen

Nog een exclusief horloge voor Bugatti

Lifestyle & design
> Artikel lezen

PF Bugatti Type 390: een motorblok voor om de pols

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Geldwolf wil nu al weer van z'n Bugatti Chiron af

Autonieuws
Iemand hoopt 1 miljoen winst te maken op 2de hands Buggati Chiron af
> Artikel lezen

Bugatti Chiron Sport geeft iedereen het nakijken

Autonieuws
Chiron Sport
> Artikel lezen

3D geprinte titanium remklauwen voor Bugatti Chiron

Autonieuws
> Artikel lezen

Terugroepen van een Bugatti doe je zo

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.