Autonieuws

Euro NCAP: Fiesta pakt vijf sterren, Picanto valt tegen

De laatste testresultaten van Euro NCAP zijn weer binnen. Wil je weten in welke auto je veilig achter het stuur kunt kruipen, lees dan vooral verder.

De opvallendste score is voor de zevende generatie van de Ford Fiesta. De Amerikanen scoren vijf sterren en dat is voor een dergelijke hatchback heel behoorlijk. Zeker als je weet dat je geen optioneel veiligheidspakket hoeft te bestellen om gegarandeerd te zijn van maximale veiligheid. Dit jaar haalde alleen de Seat Ibiza dezelfde score in dit segment.

Fiesta vs. Picanto
Als je de Fiesta naast de eveneens geteste Kia Picanto zet, dan waardeer je de Ford waarschijnlijk nog meer. De Zuid-Koreaan haalt met de standaarduitrusting maar drie sterren. Ga je voor het uitgebreidere veiligheidspakket, dan scoort de Kia met vier sterren al wat beter. Er is echter werk aan de winkel voor de fabrikant, want ook de Rio bleef eerder dit jaar steken op dezelfde score.

SUV's scoren goed
Euro NCAP testte ook een handvol nieuwe SUV's, waarbij de Mazda CX-5, Renault Koleos, Jeep Compass en de Opel Grandland X allemaal de maximale score behaalden. Jeep kreeg nog wel een tip mee: werk aan de veiligheid bij zijwaartse impacts, want daar is nog winst te boeken.

Verbeterpuntje voor C-Klasse
Datzelfde gold overigens voor de Mercedes C-Klasse Cabriolet. Ook die auto haalde vijf sterren, maar Euro NCAP was kritisch over de constructie aan de zijkant. Vooral kinderen op de achterbank zouden gevaar lopen, zo kwam aan het licht tijdens de test.

Gerelateerde artikelen

Eerste blik op volgende Porsche 911 Turbo

Spyshots
> Artikel lezen

Autodromo brengt ode aan Ford GT

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Nieuwe A-klasse legt lat middenklasse-interieur stuk hoger

Autonieuws
> Artikel lezen

Stijlvol geweld: Bentley Bentayga Field Sports by Mulliner

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Eeuwoude Peugeot levert € 6,6 miljoen op

Autonieuws
> Artikel lezen

Quality time! Aston Martin Vantage heeft een online configurator

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.