Autonieuws

Audi overweegt tóch een hypercar te maken

Audi Sport-baas Stefan Winkelmann ziet een hypercar met Audi-logo wel zitten. Helaas drukt hij onze hoop meteen de kop in: het project krijgt evenwel voorlopig geen prioriteit.

Winkelmann was jaren de grote baas bij Lamborghini, een van de meest extravagante sportwagenfabrikanten ter wereld. Audi is als merk iets keuriger, al brouwen ze ook in Ingolstadt behoorlijk dikke bolides. De Audi R8 voorop, al zou daar best een supercar boven gepositioneerd kunnen worden.

Vraag naar hypercar
Winkelmann vertelt in gesprek met Automotive News het volgende over de mogelijkheden om een Audi-hypercar te ontwikkelen. 'Het merk verdient het niet alleen, er is ook vraag naar. Onze klanten kijken ernaar uit. Het is dus zeker een optie dat we in de toekomst met een hypercar komen.'

SUV's krijgen voorrang
Audi heeft voorlopig helaas andere auto's die voorrang moeten krijgen, zoals SUV's. Zo moet de Q8 in 2018 klaar zijn voor zijn debuut en staat een jaar later de introductie van de Q4 op het programma. Verder willen de Duitsers graag voorop lopen als het gaat om de adoptie van elektrische auto's, waaronder de E-Tron Quattro en de E-Tron Sportback.

Volop aanwijzingen
Wie goed naar de historie van Audi kijkt, ziet dat het eigenlijk best opvallend is dat het merk nog geen hypercar rijk is. Audi is immers al decennia zeer succesvol in de racerij, in het bijzonder de 24 Uren van Le Mans en nota bene de experimentele LMP1-klasse. Daarnaast lijfden de Duitsers enkele jaren geleden ItalDesign in, ooit een gevierd designhuis, maar dat inmiddels alweer een tijd zit te wachten op nieuw succes.

Angst voor Bugatti?
Dat Audi al langer met het idee van een hypercar rondloopt valt ook op te maken uit de verschillende concepts die het rond de eeuwwisseling tentoonstelde. Denk daarbij aan de Audi Rosemeyer Concept, die in 2000 gepresenteerd werd. Uiteindelijk schoof dit ontwerp door naar Bugatti, waar een paar jaar later de Veyron geboren werd, een gigant die met de Chiron inmiddels een waardige opvolger heeft.

Angst om in het vaarwater terecht te komen van Bugatti zou Audi niet hoeven hebben. Tussen de R8 en de Chiron zit immers een prijsverschil van zo'n twee miljoen euro. Daar past best een spectaculaire Audi tussen.

Gerelateerde artikelen

CEO: 'Audi's zullen minder op elkaar lijken'

Autonieuws
CEO: 'Audi zullen minder op elkaar lijken
> Artikel lezen

Audi kon ook in 2017 Mercedes en BMW niet bijbenen

Autonieuws
Audi kon ook in 2017 Mercedes en BW niet bijbenen
> Artikel lezen

Zie hier de Audi Q8 bijna poedelnaakt

Autonieuws
Zie hier de Audi Q8 bijna poedelnaakt
> Artikel lezen

Abt Sportsline stopt Audi RS3 liefst 500 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Spyshots: Zien we daar de nieuwe Audi A6 Avant?

Spyshots
Spyshots: Zien we daar de nieuwe Audi A6 Avant?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.