Autonieuws

Heeft Continental het wiel van de toekomst bedacht?

Auto's zijn de afgelopen jaren onmiskenbaar veranderd: je hoort er als merk niet meer bij als je geen hybrides levert of geen touchscreen in het interieur verwerkt. Toch blijft er één onderdeel onaangeraakt.

En dat is het wiel. Want laten we eerlijk zijn: op dat gebied wordt er weinig geïnnoveerd. Je hebt een velg, een band en een schijfrem met een remblok, that's it. Continental hoopt nu een slinger te geven aan de ontwikkeling van nieuwe wielen voor elektrische auto's en geeft het goede voorbeeld met het New Wheel Concept.

Twee aluminium onderdelen
De naam klinkt alles behalve inspirerend, maar het concept is dat zeker wel. Het wiel van Continental is echt vernieuwend én in de praktijk inzetbaar, dus dat belooft veel goeds. Het idee is als volgt: het wiel wordt gevormd door twee aluminium onderdelen, inclusief de band die als vertrouwd op de velg zit.

Remklauw aan de binnenkant
Nu komt het: de aluminium remschijf (het tweede onderdeel) zit aan de velg vast. Die schijf is rond aan de binnenkant, zodat de remklauw aan de binnenkant gemonteerd kan worden. Het grootste voordeel: aluminium is een stuk lichter en roest niet, dus in theorie zou je remschijf langer mee moeten gaan dan je auto.

EV's
Continental richt zich met zijn concept vooral op elektrische auto's. Dankzij regeneratief remmen slijten de fysieke onderdelen minder snel, terwijl de gewichtsbesparing gunstig is voor de range van je EV. Elke bespaarde kilogram betaalt zich immers uit in extra kilometers.

Gerelateerde artikelen

Fotogalerij: de mooiste momenten tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Gelekt: Ferrari 488 GTO is LaFerrari de baas

Autonieuws
Gelekt: Ferrari 488 GTO is LaFerrari de baas
> Artikel lezen

Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe

Spyshots
Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe
> Artikel lezen

Land Rover houdt Range Rover SV Coupé zeer exclusief

Autonieuws
> Artikel lezen

Peperdure BMW Concept X7 raakt te beschadigd op weg naar Detroit

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde BMW 2-serie Active en Gran Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.