Autonieuws

Heeft Continental het wiel van de toekomst bedacht?

Auto's zijn de afgelopen jaren onmiskenbaar veranderd: je hoort er als merk niet meer bij als je geen hybrides levert of geen touchscreen in het interieur verwerkt. Toch blijft er één onderdeel onaangeraakt.

En dat is het wiel. Want laten we eerlijk zijn: op dat gebied wordt er weinig geïnnoveerd. Je hebt een velg, een band en een schijfrem met een remblok, that's it. Continental hoopt nu een slinger te geven aan de ontwikkeling van nieuwe wielen voor elektrische auto's en geeft het goede voorbeeld met het New Wheel Concept.

Twee aluminium onderdelen
De naam klinkt alles behalve inspirerend, maar het concept is dat zeker wel. Het wiel van Continental is echt vernieuwend én in de praktijk inzetbaar, dus dat belooft veel goeds. Het idee is als volgt: het wiel wordt gevormd door twee aluminium onderdelen, inclusief de band die als vertrouwd op de velg zit.

Remklauw aan de binnenkant
Nu komt het: de aluminium remschijf (het tweede onderdeel) zit aan de velg vast. Die schijf is rond aan de binnenkant, zodat de remklauw aan de binnenkant gemonteerd kan worden. Het grootste voordeel: aluminium is een stuk lichter en roest niet, dus in theorie zou je remschijf langer mee moeten gaan dan je auto.

EV's
Continental richt zich met zijn concept vooral op elektrische auto's. Dankzij regeneratief remmen slijten de fysieke onderdelen minder snel, terwijl de gewichtsbesparing gunstig is voor de range van je EV. Elke bespaarde kilogram betaalt zich immers uit in extra kilometers.

Gerelateerde artikelen

Brabus 900 One of Ten: G65 brult het uit met 900 pk

Autonieuws
Brabus 900 One of Ten
> Artikel lezen

McLaren 675LT GT3: racewaardig afscheid?

Autonieuws
McLaren 675LT GT3
> Artikel lezen

Game-review | Project Cars 2 is nog niet klaar voor concurrentiestrijd

Autonieuws
Review: Project Cars 2 is nog niet klaar voor concurrentiestrijd
> Artikel lezen

Scheuren in de ultieme McLaren in GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Seat prijst Arona vanaf € 22.290,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Zeldzame Ferrari F12tdf verbrandt tot hoopje as

Autonieuws
F12 TDF
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.