Autonieuws

Lak op deze Porsche 911 duurder dan snelste Cayman

Dat je je banksaldo in rap tempo kan laten slinken bij Porsche is geen nieuws. En dat hoeft heus niet vanwege een 911 te zijn. Het Porsche Exclusive-programma serveert je elke Porsche in exacte gedaante zoals jij 'm wenst. Je kan zelfs een staal of een object opsturen naar de fabriek. Doorgaans kost je dat ergens tussen de 4.000 en 6.000 euro. Maar het kan nog veel gekker.

Volgend weekend vindt aan de Nürburgring de AvD Oldtimer Grandprix plaats. Dat is één van de meest prestigieuze oldtimerevenementen van het land. Vergelijk met het Britse Goodwood Revival. Zoals dat tegenwoordig al vaker gaat – door de kunst der commercialisering – komen daar ook heel wat automerken op af met hun nieuwste speeltjes. Porsche zoal, en de Zuffenhausers zullen er deze 911 Turbo S showen. Echter niet zomaar eentje.

Financiële wurgslang
De 911 Turbo S in kwestie is namelijk een product van Porsche Exclusive. En dat maatwerkhuis heeft zich op z'n zachts gezegd niet ingehouden bij het samenstellen van een unieke Elfer. Het absolute hoogtepunt van alle toegestopte accessoires? Een lakkleur die luistert naar Phyton Green Chromaflair. Een naam die niet beter gekozen had kunnen worden, want de super-exclusieve tint maakt de afnemer ervan zomaar eventjes € 82.645,- armer. Ja, je begrijpt het goed, dat is meer dan wat Porsche op het moment van schrijven vraagt voor een fonkelnieuwe 718 Cayman S. Zouden er echt mensen zijn die deze optie aanvinken?

Gerelateerde artikelen

Porsche 911 GT3 Touring Package schitterend vereeuwigd

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche heeft komende 10 jaar geen plannen voor elektrische 911

Autonieuws
Porsche heeft komende 10 jaar geen plannen voor elektrische 911
> Artikel lezen

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Museum verwelkomt oudste 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Singer en Williams F1 smeden samen ultieme retro-911

Autonieuws
> Artikel lezen

Binnen spieken bij de nieuwe Porsche 911

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.