Autonieuws

Is de Volkswagen T-Roc dé compacte crossover van 2017?

Volkswagen werkt langzaam toe naar de lancering van de nieuwe T-Roc. De laatste designschets laat weer iets meer zien van de compacte crossover.

Update 9 augustus 2017 – Opnieuw zijn er een tweetal designschetsen van de aanstormende midi-SUV van Volkswagen, de T-Roc, verschenen. Tegelijk wordt duidelijk dat dit niet de plaatsvervanger is van de CrossPolo, want daarvoor heeft de autogigant de nog compactere T-Cross in gedachten. Kortom, Volkswagen is flink gas aan het geven met SUV's.

Concurrent voor Captur & co
De T-Roc verscheen drie jaar geleden ten tonele in conceptvorm en viel destijds op met zijn sportieve looks. Dat zal zo blijven, want Volkswagen begrijpt dat het met iets bijzonders moet komen, wil het kans maken in het marktsegment van auto's als de Nissan Juke, Renault Captur en Mazda CX-3.


Onderstel van de Polo
De schets is afkomstig van VW-ontwerper Marco Giumentaro, die duidelijk houdt van een beetje pit. De T-Roc krijgt een opvallende basis, want het onderstel zou hij delen met de Polo. Dat betekent dat je kunt kiezen uit verschillende drie- of viercilinders met een cilinderinhoud tussen de 1 en 2 liter. Ook naar keuze beschikbaar: voorwiel- of vierwielaandrijving.

23 augustus
Volkswagen gaat de T-Roc op 23 augustus definitief presenteren, maar gezien het aantal teasers in de afgelopen week kunnen we onze borst nat maken voor meer 'onthullingen'.

Gerelateerde artikelen

Nieuw: EVO-tje van Volkswagen

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Verrassend productieklaar: Volkswagen T-Roc concept

Autonieuws
Verrassend productieklaar: Volkswagen T-Roc concept
> Artikel lezen

Ga jij volgend jaar op vakantie in de VW California XXL?

Autonieuws
California XXL
> Artikel lezen

Officieel: de Volkswagen I.D. Buzz gaat in productie

Autonieuws
Officieel: de Volkswagen I.D. Buzz gaat in productie
> Artikel lezen

Volkswagen Golf Sportsvan in 't nieuw

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.