Autonieuws

F1-podium spuit voortaan Carbon Champagne à € 3.000 de fles

Het zoveelste bewijs dat in de Formule 1 niet op een cent meer wordt gekeken. Zo zal er voortaan champagne van luttele duizenden euro's per fles na elke race door de winnaars worden leeggespoten.

Liberty Media, de kersverse eigenaar van het F1-circus, heeft namelijk een deal gesloten met Carbon Champagne. Het Franse merk van prestigieuze bubbeltjes is daarmee de nieuwe hofleverancier van de campagne waarvan de smaakpapillen tijdens de feestelijke podiumceremonies amper wat meekrijgen. En dat terwijl het kostenplaatje toch al gauw richting de tienduizenden euro's per race klimt. Wat een zonde! Maar hé, als we over kapitaalvernietiging in de Formule 1 gaan beginnen…

F1-marketingbaas Sean Bratches is daarom maar wat blij met de gesloten deal: 'Het unieke is dat de nieuwe flessen zijn gemaakt van carbon. Dat materiaal is zo representatief voor de technologie van onze sport. Dat maakt Carbon Champagne het perfecte product voor onze rijders op het podium.'

Eerste nieuwe deal van nog velen
De deal met Carbon Campagne is een van de eerste commerciële overeenkomsten die de nieuwe F1-eigenaar Liberty Media heeft getekend. En dit is nog maar het begin. De nieuwe bazen hebben vanaf het eerste moment laten weten het aantal partners en leveranciers te willen opschroeven, terwijl voorganger Bernie Ecclestone juist koos voor exclusiviteit.

Voorheen spoot men wijn
De magnumflessen van Carbon werden voor de eerste maal leeggespoten tijdens de Grand Prix van Monaco, waar de drie beste coureurs flessen ontvingen in de toepasselijke kleuren goud, zilver en brons. Voorheen werd Chandon gebruikt, al mag dat merk eigenlijk de exclusieve naam champagne niet gebruiken. Chandon, dat vijf jaar geleden werd opgericht, is namelijk verbonden met een wijnhuis (dat al sinds de 1800 wijn produceert). Voor Chandon was Mumm verantwoordelijk voor het spuitfestijn na elke GP.

Gerelateerde artikelen

Alles over de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
De nieuwe Audi A7 Sportback
> Artikel lezen

Iemand vindt zomaar een Mercedes 300 SL... op Cuba!

Autonieuws
> Artikel lezen

Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti

Autonieuws
Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti
> Artikel lezen

Onthulling definitieve Hennessey Venom F5 (465 km/h) nabij

Autonieuws
> Artikel lezen

Zou jij 160 mille voor deze Porsche Macan betalen?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.