Autonieuws

F1-podium spuit voortaan Carbon Champagne à € 3.000 de fles

Het zoveelste bewijs dat in de Formule 1 niet op een cent meer wordt gekeken. Zo zal er voortaan champagne van luttele duizenden euro's per fles na elke race door de winnaars worden leeggespoten.

Liberty Media, de kersverse eigenaar van het F1-circus, heeft namelijk een deal gesloten met Carbon Champagne. Het Franse merk van prestigieuze bubbeltjes is daarmee de nieuwe hofleverancier van de campagne waarvan de smaakpapillen tijdens de feestelijke podiumceremonies amper wat meekrijgen. En dat terwijl het kostenplaatje toch al gauw richting de tienduizenden euro's per race klimt. Wat een zonde! Maar hé, als we over kapitaalvernietiging in de Formule 1 gaan beginnen…

F1-marketingbaas Sean Bratches is daarom maar wat blij met de gesloten deal: 'Het unieke is dat de nieuwe flessen zijn gemaakt van carbon. Dat materiaal is zo representatief voor de technologie van onze sport. Dat maakt Carbon Champagne het perfecte product voor onze rijders op het podium.'

Eerste nieuwe deal van nog velen
De deal met Carbon Campagne is een van de eerste commerciële overeenkomsten die de nieuwe F1-eigenaar Liberty Media heeft getekend. En dit is nog maar het begin. De nieuwe bazen hebben vanaf het eerste moment laten weten het aantal partners en leveranciers te willen opschroeven, terwijl voorganger Bernie Ecclestone juist koos voor exclusiviteit.

Voorheen spoot men wijn
De magnumflessen van Carbon werden voor de eerste maal leeggespoten tijdens de Grand Prix van Monaco, waar de drie beste coureurs flessen ontvingen in de toepasselijke kleuren goud, zilver en brons. Voorheen werd Chandon gebruikt, al mag dat merk eigenlijk de exclusieve naam champagne niet gebruiken. Chandon, dat vijf jaar geleden werd opgericht, is namelijk verbonden met een wijnhuis (dat al sinds de 1800 wijn produceert). Voor Chandon was Mumm verantwoordelijk voor het spuitfestijn na elke GP.

Gerelateerde artikelen

Op de valreep: beeldschone Aventador SV in goud-zwarte outfit

Autonieuws
Lambo
> Artikel lezen

Abt geeft Audi SQ5 flinke pk-injectie

Autonieuws
SQ5
> Artikel lezen

Mooi of niet: verzamelaar koopt paarse 720S

Autonieuws
Paarse 720S
> Artikel lezen

BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'

Autonieuws
BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'
> Artikel lezen

Heeft Continental het wiel van de toekomst bedacht?

Autonieuws
Continental ontwikkelt
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Vision 6 nog adembenemender zonder dak

Autonieuws
Mercedes-Maybach Vision 6 nog adembenemender zonder dak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.