Autonieuws

Werknemers: 'Volkswagen mag Ducati niet verkopen'

Inmiddels is het niet zo geheim meer dat Volkswagen intenties heeft om motormerk Ducati van de hand te doen om extra geld in het laatje met het oog op het nijpende dieselschandaal. Echter de verkoopplannen stuiten nu op verzet binnen de top van de autogigant.

Sommigen binnen het Volkswagen-bestuur hebben er geen moeite mee om het pas vijf jaar geleden ingelijfde Ducati weer door te verkopen (met winst), echter een aanzienlijk deel denkt daar heel anders sinds de presentatie van de laatste bedrijfsresultaten. Die laten namelijk een fikse winststijging zien van maar liefst 1,9 miljard ten opzichte van de eerste helft van 2016. De totale winst van Volkswagen over de eerste zes maanden van 2017 bedraagt hierdoor een lieve 4,55 miljard, terwijl de vooruitzichten er ook nog eens rooskleurig uitzien.

Verkoop is onnodig
Volkswagen was al enige tijd bezig met de voorbereidingen rond de verkoop van Ducati. Er zou zich zelfs al een serieuze overnamekandidaat hebben gemeld in de vorm van Harley-Davidson. Maar het ziet er nu naar uit dat de Amerikanen bot zullen vangen.

'Iedereen die de halfjaarresultaten van Volkswagen kan lezen, moet weten: we hebben het geld niet nodig en onze dochterbedrijven zijn niet de koop voor koopjesjagers', aldus een woordvoerder die in het Volkswagen-bestuur de belangen behartigd van de werknemers bij het bedrijf. En zij zijn niet de enige die Ducati graag nog willen houden. Naar verluidt zien ook de vertegenwoordigers van de families Porsche en Piëch een verkoop van Ducati en enkele andere bedrijfsonderdelen niet zitten.

Gerelateerde artikelen

Instapper nieuwe Volkswagen Polo is uiterst kale bedoening

Autonieuws
> Artikel lezen

EuroNCAP: 8 auto's met 5 sterren, Volvo XC60 blinkt uit

Autonieuws
EuroNCAP: 8 auto's met 5 sterren, Volvo XC60 blinkt uit
> Artikel lezen

Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten

Autonieuws
Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten
> Artikel lezen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit wist je nog niet over de eerste Nederlandse Volkswagen Kever

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.