Autonieuws

Mercedes Unimog U 318 is coolste hamburgertent

Gespecialiseerde hamburgertenten zijn hip. Of is het heden alweer tosti? Nou ja, ook daar zal deze gave Mercedes Unimog Foodtruck de hand niet voor omdraaien.

Food trucks zijn er in alle maten en soorten. Functionele moderne exemplaren, talloze sympathieke oldtimers (die op die manier nog hun bijdrage aan de economie leveren) en dan is er deze Mercedes Unimog U 381. Misschien wel de stoerste van allemaal (al mag het exemplaar van Citroën er ook wezen) en kun je tegenkomen in Finland. Daar staat 'ie op uiteenlopende evenementen en bedrijfsfeestjes en het doet er niet zo heel erg veel toe waar die gehouden worden. Zo'n onverwoestbare Unimog ploetert zich immers bijna overal doorheen.

400 kilo vlees
De inrichting en decoratie is volgens de uitbater, ondernemer Sami Repo, eveneens typisch Fins. Met onder meer houten panelen en traditionele betegeling als aankleding. Maar vergis je niet, de U 381 beschikt over alle toeters en bellen die nodig zijn om 'de beste hamburgers van Finland' te maken.
Zo beschikt het gevaarte over een uit Spanje afkomstige barbeque dat liefst 400 kilo vlees tegelijk kan herbergen, een wasgelegenheid, gasfornuis, aanrechtblad en een waterboiler. Krijg je al trek?

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Mercedes CLS-klasse aan de prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo toeft het binnenin de nieuwe Mercedes G

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS

Autonieuws
Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS
> Artikel lezen

Lang zittende Mercedes-CEO maakt overstap naar TUI

Autonieuws
Lang zittende Mercedes-CEO maakt over naar TUI
> Artikel lezen

Toekomstige Mercedes GLE en GLS samen op pad

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.