Autonieuws

Prijskaartjes voor Citroën C3 Aircross

Mocht je het gemist hebben: Citroën is een frivole auto rijker, de C3 Aircross. Komende herfst staat deze hoog-op-de-poten C3 bij de dealer maar nu al zijn de prijzen ervan bekend gemaakt.

De C3 Aircross zal het niet makkelijk krijgen, dat beseft Citroën zich terdege met compacte SUV-kanonnen als de Renault Captur, Peugeot 2008, Mazda CX-3 en ook de eveneens gloednieuwe Opel Crossland X. In het bijzonder de prijs moest zodoende spot-on zijn. En dat is 'ie dan ook.
De C3 Aircross start namelijk bij € 19.690,- en dat is een tarief die precies tussen die van de Captur en de Crossland X invalt. Ook andere concurrenten zijn of iets goedkoper of iets duurder, maar vele honderden euro's scheelt het nooit. Althans, puur op prijs beschouwd. Want zo levert Renault de basis-Captur al met een turbomotor en doet de instap-C3 Aircross het met een atmosferisch blokje. Dieperliggende verschillen zullen er dus wel degelijk zijn. Iets om lekker uit te pluizen tijdens de voorpret via de (digitale) folders.

Overige prijzen
De C3 Aircross is in totaal verkrijgbaar met vier motorvarianten, evenredig verdeeld over benzine en diesel. De aftrap wordt verzorgd door een 82 pk sterke driecilinder. Daarboven vind je een 110 pk sterke 1.2 en die kost minimaal € 22.690,-. Wil je deze versie met automaat, dan vergt de investering € 24.990,-. De krachtigste benzine geniet 130 pk en staat in de boeken voor € 27.640,-. Een automaat daaraan koppelen is niet mogelijk, evenals dit ook niet kan aan de driepitter.

Maatwerk
Als diesels schuiven de Fransen de 100 of 120 pk sterke BlueHDi naar voren. De prijzen daarvan beginnen bij respectievelijk € 25.200,- en € 26.100,-. Nog bestedingsruimte over? Weet dan dat de Citroën C3 Aircross geheel naar eigen smaak op te leuken is middels liefst 90 personaliseringsmogelijkheden voor de carrosserie, 5 interieur-ambiances en 12 rijhulpsystemen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Citroën Berlingo leeft op grotere voet

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën C3 Picasso doet sterk aan C-Aircross Concept denken

Spyshots
> Artikel lezen

Citroën C3 Aircross: kleine crossover volgt C3 Picasso op

Autonieuws
Citroën C3 Aircross: kleine crossover volgt C3 Picasso op
> Artikel lezen

Citroën: 'Geprijsde C4 Cactus vervangt ook C4'

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën C3 R5 blijkt een hele brute rallybak

Autonieuws
Citroën C3 R5 blijkt een hele brute rallybak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.