Autonieuws

Porsche 911 GT2 RS: donutfail op Goodwood

De Porsche 911 GT2 RS maakte afgelopen weekend zijn publieksdebuut tijdens het Goodwood Festival of Speed. De demonstratie verliep helaas niet helemaal vlekkeloos.

De 911 GT2 RS is de snelste straatlegale 911 ooit en dat kun je op twee manieren demonstreren: met een recordtijd in Goodwood óf een spectaculaire show. Porsche koos voor optie twee, maar al snel bleek dat lastiger dan gedacht. Nee, de peperdure bolide crashte niet, maar het scheelde niet veel.

Elektronica
De bloedsnelle bolide zit bomvol slimme elektronica om 'm op de weg te houden, want niet iedere bestuurder zal in staat zijn deze 700 pk sterke achterwielaandrijver te bedwingen. Diezelfde elektronica zorgde er op Goodwood voor dat het niet lukte om enkele donuts te draaien. De coureur in kwestie had vermoedelijk vergeten het daarvoor bestemde knopje (lang) in te drukken. Een lichte blamage voor het oog van honderden toeschouwers is wat volgde.

Rookwolken
Het lijkt erop dat Porsche nog wel zo slim was om de traction control uit te schakelen, want in de rest van de video blijkt dat de GT2 RS wel degelijk rook kan produceren. De bestuurder in kwestie reed na de mislukte donuts dan ook door alsof er niets gebeurd was.

Gerelateerde artikelen

Porsche Museum verwelkomt oudste 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Binnen spieken bij de nieuwe Porsche 911

Spyshots
> Artikel lezen

Verbeterde Porsche 911 GT3 RS is een giftig ding

Autonieuws
> Artikel lezen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Nu alle details van Porsche 911 GT3 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 Touring Package schitterend vereeuwigd

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.