Autonieuws

Polestar wordt zelfstandig EV-merk met eigen modellen

Volvo heeft aangekondigd dat Polestar een zelfstandig merk wordt. De performancetak gaat zich vooral richten op snelle, elektrische auto's.

Volvo en Polestar werken al vanaf 1996, maar sinds 2015 is het Zweedse merk ook volledig eigenaar van de performancedivisie. Polestar gaat nu onder een eigen merk elektrische auto's op de markt brengen, terwijl het ook snellere versies van Volvo's blijft ontwikkelen.

Nieuwe CEO
Volvo stuurt designtopman Thomas Ingenlath naar Polestar om de transformatie vorm te geven. De nieuwe CEO was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor het ontwerp van alle nieuwe Volvo's en weet dus wat er nodig is om Polestar echt te laten opvallen.

Uitdaging
"Ik heb enorm veel zin in de uitdaging om dit spannende merk verder uit te bouwen met een fantastisch portfolio. We staan aan het begin van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Polestar en gaan de passie van onze mensen gebruiken om geweldige producten te maken", aldus Ingenlath.

Belangrijke speler
"Polestar wordt een belangrijke speler in de opkomende markt voor high performance EV's. Met Polestar kunnen we de meest veeleisende, vooruitstrevende automobilisten een oplossing bieden in alle marktsegmenten", vult Volvo-president Håkan Samuelsson aan.

Polestar in Formula E?
Polestar komt deze week met meer nieuws over zijn producten en plannen, maar het lijkt erop dat de Formula E een belangrijk onderdeel van de toekomstplannen is. Polestar zou met een eigen team deel willen gaan nemen aan de klasse voor elektrische formule-auto's. Er zouden reeds gesprekken gevoerd zijn over waar en hoe de organisatie in kan stappen.

Gerelateerde artikelen

'Polestar van start met 600 pk sterke coupé'

Autonieuws
'Polestar van start met 600 pk sterke coupé'
> Artikel lezen

Volvo XC40 gaat met de billen bloot

Autonieuws
> Artikel lezen

Polestar geeft gas: XC60 met 421 pk

Autonieuws
Polestar geeft gas: XC60 met 421 pk
> Artikel lezen

Jarige Volvo trakteert op rijk uitgeruste 90th Editions van 90-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo droomt enkel nog van elektrische auto's

Autonieuws
Volvo droomt alleen nog maar van elektrische auto's
> Artikel lezen

Volvo XC40 wil de creatieveling in je losmaken

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.