Autonieuws

Tim Cook bevestigt ontwikkeling software voor zelfrijdende auto

Apple-topman Tim Cook heeft het eindelijk toegegeven: Apple werkt aan software voor zelfrijdende auto's. Een volledig nieuwe Apple Car lijkt er echter niet te komen.

Het is al jaren een publiek geheim dat Apple werkt aan autonome voertuigen. In eerste instantie leek het project met codenaam Titan maar één doel te hebben: een eigen auto ontwikkelen. Er doken zelfs documenten op, waaruit bleek dat Apple toestemming had om zelfrijdende auto's te testen in Californië.

Toekomstplannen
Tim Cook heeft de toekomstplannen van Apple deels uit de doeken gedaan in gesprek met Bloomberg. "We focussen ons op autonome systemen. We zien het als het toppunt van alle AI-projecten", lichtte hij toe. "Autonomie is voor ons ontzettend spannend, we zullen zien waar het ons brengt. We bekijken het op dit moment niet als een product, maar zien wel dat de technologie in de kern enorm belangrijk is."

Project Titan
Apple zou meer dan 1.000 engineers hebben ingehuurd om aan Project Titan te werken. In eerste instantie leek het de bedoeling om met een eigen elektrische auto de strijd aan te gaan met merken als Tesla, maar de focus ligt voor nu puur op de softwarekant.

Gerelateerde artikelen

Zo toeft het binnenin de nieuwe Mercedes G

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Museum verwelkomt oudste 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Elektrische truck van Tesla sleept megaorder binnen

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes CLS-klasse aan de prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Lang zittende Mercedes-CEO maakt overstap naar TUI

Autonieuws
Lang zittende Mercedes-CEO maakt over naar TUI
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.