Autonieuws

Overheid start onderzoek naar uitstootwaardes Porsche Cayenne

De Duitse overheid is een onderzoek gestart naar de NOx-uitstoot van de Porsche Cayenne V6 diesel. De Duitse fabrikant zou mogelijk sjoemelsoftware gebruikt hebben om testresultaten te beïnvloeden.

De V6 in de Cayenne is afkomstig van Audi, dat zelf ook onderdeel is van een onderzoek. In auto's als de A8, A7, Q5 en Q7 zou de uitstoot in werkelijkheid veel hoger zijn dan uit testresultaten blijkt. De Q7 en de Cayenne zijn onderhuids grotendeels gelijk, dus het komt voor niemand als een verrassing dat ook de testresultaten van de Porsche niet blijken te kloppen.

Softwarefix
Audi liet eerder al weten dat het de betreffende auto's terug zal roepen voor een software-update. De uitstoot van deze Audi's zou volgens bronnen veel hoger liggen door een probleem in de verbinding tussen de overbrenging en de aansturing van de motor. Het is nog niet bekend op welke termijn deze oplossing uitgerold zal worden.

Limiet overschreden
Der Spiegel schrijft dat de Porsche Cayenne nooit de weg op had gemogen als testinstituut TUV Nord eerder had geweten van de hogere uitstootwaardes. "De uitstoot in onze tests was hoger dan de limiet voor een auto als deze", aldus Helge Schmidt namens de testinstantie. "Met deze waardes zou deze auto niet goedgekeurd zijn door de autoriteiten."

Verklaring Porsche
Porsche liet in een reactie op die berichtgeving weten dat de resultaten niet direct te verklaren zijn en dat de uitstoot te maken heeft met snelheid en temperatuur. Daar zal het echter niet mee wegkomen als blijkt dat er doelbewust gesjoemeld is met de uitstoot van de V6.

Gerelateerde artikelen

Porsche Cayenne vecht tegen de kilo's

Spyshots
> Artikel lezen

Airbus 380 laat zich voorttrekken door Porsche Cayenne

Autonieuws
Airbus 380 laat zich voorttrekken door Porsche Cayenne
> Artikel lezen

Porsche haalde (bijtijds?) streep door deze Cayenne Cabriolet

Autonieuws
> Artikel lezen

Om deze Cayenne van TopCar kun je niet heen

Tuning & styling
TopCar Cayenne
> Artikel lezen

Zware etappe van start voor nieuwe Porsche Cayenne

Spyshots
Zware etappe voor nieuwe Porsche Cayenne
> Artikel lezen

Nieuwe Porsche Cayenne op schema voor IAA Frankfurt

Spyshots
2018 Porsche Cayenne
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.