Autonieuws

Autoverkopen denderen door in mei

Mei was een van de warmste ooit gemeten in Nederland. En zon doet nu eenmaal wat met een mens. Zou het daarom zijn dat autodealend Nederland er wederom een prima maand op heeft zitten?

Mei is namelijk een goede maand geweest voor de Nederlandse dealers. De zoveelste op rij. Over de gehele maand bezien werden er 36.484 nieuwe auto's verkocht, tegen 28.791 in dezelfde periode vorig jaar. Dit betekent een vette plus van bijna 27 procent. Zon of niet, daar vrolijkt autodealend Nederland van op, ook omdat de verkoopgroei over het gehele jaar bezien momenteel op net geen 20 procent staat ten opzichte van de eerste vijf maanden van 2016. In totaal zijn er nu 185.381 nieuwe auto's verkocht in 2017.

Bestverkochte merken
Bekijken we de cijfers op merkniveau, dan scoorden Volkswagen en Renault lekker met respectievelijk 3.996 en 3.783 verkochte auto's. Op enige afstand staat de nummer drie: Peugeot. Dat Franse merk wist 2.674 klanten aan zich te binden, terwijl Opel in diens nek loopt te hijgen met slechts 12 nieuwe auto's minder. Toyota is hekkensluiter van de top-5 bestverkopende merken in mei. De Japanners moesten genoegen nemen met 2.300 nieuwe auto's.

Opvallende nieuwkomers
Onder de pas gelanceerde auto's beginnen sommige zeer voortvarend. De Audi Q2 bijvoorbeeld heeft al 148 registraties achter z'n naam staan en ook de Citroën C3, waarvan de vorige generatie nog zo'n muurbloempje was, scoort lekker. Al 580 zijn er al van verkocht, tegen 184 stuks in de eerste vijf maanden van 2016. De BMW 5-serie kan ook op aanzienlijk meer animo rekenen, want gloednieuw sinds kort. Idem dito de Mercedes E-klasse en de kleine, guitige Kia Picanto.

Gerelateerde artikelen

Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti

Autonieuws
Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti
> Artikel lezen

Iemand vindt zomaar een Mercedes 300 SL... op Cuba!

Autonieuws
> Artikel lezen

Alles over de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
De nieuwe Audi A7 Sportback
> Artikel lezen

Onthulling definitieve Hennessey Venom F5 (465 km/h) nabij

Autonieuws
> Artikel lezen

Opnieuw gespot: de Mercedes-AMG GT4 die niet zo kan heten

Spyshots
Opnieuw gespot: de Mercedes-AMG GT4 die niet zo kan heten
> Artikel lezen

Zou jij 160 mille voor deze Porsche Macan betalen?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.