Autonieuws

Zowaar, Ford Focus RS kan nog scherper

De nieuwe Focus RS kwam, zag en overwon. Dat wil echter niet zeggen dat Ford op de lauweren gaat rusten nu de Focus RS dé hot hatchback van het moment is. Er is altijd ruimte voor verbetering. Met het nu aangeboden Option Pack bijvoorbeeld.

Ford (Performance) lanceert het Focus RS Option Pack. Door dit optionele sportpakket is de toch al messcherpe Focus RS nog preciezer te plaatsen en biedt deze extra tractie tijdens het betere bochtenwerk. De heilige graal daartoe is een gelimiteerd slip-differentieel tussen de voorwielen dat de meeste aandrijfkracht naar het (voor)wiel stuurt met de meeste grip. Hierdoor wordt de RS als het ware door de bocht geduwd.

Matzwarte opsmuk
Andere zaken die zijn inbegrepen bij het Focus RS Option Pack zijn tal van matzwarte visuele details, zoals het dak, de spiegelkappen en dakspoiler. Bestel je de RS in het kekke Nitrous Blue plus het Option Pack, dan krijg je ook sportstoelen met dito blauwe biezen. Of dit sfeervolle extraatje ook voor andere exterieurkleuren geldt is niet duidelijk. Evenals de prijs van het pakket en wanneer het leverbaar wordt.

Gelimiteerde uitvoering
Enigszins opmerkelijk is dat Ford het Option Pack aankondigt slechts daags na het introduceren van de Limited-Edition Focus RS, een zoals de naam al zegt gelimiteerde uitvoering. Niet meer dan 1.500 stuks zullen hiervan worden gebouwd. Klinkt als een behoorlijk exclusieve Focus RS, nietwaar? Toch is het voornaamste verschil met de reguliere RS slechts het bovengenoemde 'diff' op de vooras. Al moet eveneens gezegd dat de Limited-Edition Focus RS voorbehouden blijft aan Amerika en Canada. Het Option Pack daarentegen zal wel in Nederland beschikbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Hebbeding: Drift Stick in je Ford Focus RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Aussies: 'Weg met Drift Mode op Focus RS!'

Autonieuws
> Artikel lezen

Mountune stopt Ford Focus RS meer pk's toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Hennessey HPE400 is Ford Focus RS500 te snel af

Tuning & styling
> Artikel lezen

Team Sky volgt Tour in snelle Focus RS

Autonieuws
Team Sky volgt Tour in snelle Focus RS
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.