Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan

Als man moet je er in gezien willen worden, voor vrouwen is de plaats achter het stuur van een Fiat 500 kennelijk vanzelfsprekend. Al vele decennia wordt de Italiaanse icoon geassocieerd met vrouwen. Vergelijkingssite hoyhoy.nl wrijft die perceptie er nog eens lekker in.

Maar gelukkig zijn er ook mannenauto´s, volgens onderzoek van hoyhoy.nl. De Volvo S60 is er een. De vraag die opdoemt: Waar baseert het onderzoeksbureau al die wijsheid op? Nou, ruim 73 procent van de Fiats 500 is door vrouwen verzekerd. Op de voet gevolgd door de C2 van Citroën (67 procent). De derde plek wordt ingenomen door Toyota´s Aygo (63 procent). De S60 is voor 89 procent door een man verzekerd, gevolgd door de V70 (84 procent). Mercedes-Benz schuurt met de S-klasse (83 procent) en de E-klasse (82 procent) tegen de toppositie aan en dat doet ook de Volvo S40 met 82 procent. Van één vooroordeel zijn we door het onderzoek verlost. De Mini wordt door velen gezien als een 'vrouwenauto' maar staat in die ranking op een elfde plek. Mannen kunnen dus met een gerust hart in een Mini achter het stuur plaatsnemen.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties