Autonieuws

Deze Audi e-tron Sportback kun je in 2019 verwachten

Gut, als de Volkswagen Groep nu eventjes van tevoren had aangekondigd dat het vandaag drie SUV-concepts ging presenteren waarbij het merkembleem voorop de neus verschilt maar de elektrische techniek onderhuids vrijwel identiek is, dan had ons dat veel werk gescheeld. Dit is die van Audi: de e-tron Sportback.

De Audi e-tron Sportback staat op de rol van 2019 en betreft in technische zin de luxeneef van de eerder vandaag onthulde Skoda Vision E en Volkswagen I.D. Crozz. Ook de e-tron Sportback beschikt over een elektrische aandrijflijn die kan voorzien in een actieradius van 500 kilometer.

Het motorische verschil ten opzichte van de conceptuele SUV-coupés van Skoda en Volkswagen zit 'm in de hoeveelheid elektromotoren onder de kap en de vermogensafgifte: dankzij een derde elektromotor kan de Audi e-tron Sportback net even wat meer elektrische pk's opwekken dan de Vision E en I.D. Crozz die elk over twee elektromotoren beschikken: 435 versus 306 pk. Drie keer raden waarom dat zo. Precies, hiërarchie. In één keer goed.

Vriendelijke kleerkast
De Audi e-tron Sportback mag met zijn schone aandrijflijn dan het beste voorhebben met mens en milieu, de studie kent een behoorlijk voetprint. Liefst 4,90 meter lang is 'ie, bij een breedte van nipt twee meter en een hoogte van 1,53 meter. Zeg maar formaat BMW X6, maar dan een kleine 20 centimeter lager.

Aparte verlichting
Audi heeft eerder door laten schemeren bij haar toekomstige modellen flink in te zetten op het spelen met licht. Niet alleen verlichting dat functioneel is van aard, maar net zoveel om de inzittenden een welkome ambiance te geven. De e-tron Sportback schijnt daar alvast letterlijk zijn licht op.

Zo is het concept voorzien van digitaal aangestuurde LED's – in de koplampen – die aan de hand van piepkleine beweegbare spiegels in staat zijn om meerdere lichtanimaties weer te geven. 'Niet alleen om de bestuurder te verwelkomen, maar ook om bijvoorbeeld te communiceren met andere weggebruikers', aldus Audi. Twee 'lichtvelden' naast de grille, die elk bestaan uit ongeveer 250 LED's, ondersteunen daarin.

Gerelateerde artikelen

Audi SQ5 TFSI: 354 pk sterk topmodel

Autonieuws
Audi SQ5 TFSI: 354 pk sterk topmodel
> Artikel lezen

Photoshop-talent denkt alvast vooruit op Genève-primeurs

Autonieuws
Volkswagen Arteon Variant
> Artikel lezen

Audi kondigt Q4 en elektrische auto's aan

Autonieuws
Audi kondigt Q4 en elektrische auto's aan
> Artikel lezen

Dit Audi-horloge heeft de prijs van een A1 S line

Lifestyle & design
Dit Audi-horloge heeft de prijs van een A1 S line
> Artikel lezen

Deze Q’s kun je van Audi verwachten

Autonieuws
Q8
> Artikel lezen

Audi R8 Audi Sport Edition: durf jij?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.