Autonieuws

Techrules Ren: 1.300 pk en een range van 1.170 kilometer

Dit is de Techrules Ren, een elektrische supercar met maar liefst zes motoren én een dieselturbine. Maak je gordel maar goed vast, want met 1.300 pk is dit alles behalve een lieverdje.

De Techrules Ren is voorzien van TREV, geen gepatenteerde dieselturbine die de accu's van de supercar weer op kan laden. In combinatie met de zes motoren haalt de Ren 350 km/h, terwijl de 100 km/h al na 2,5 seconde op de teller staat. Daarbij verbruikt de Chinese bolide slechts 9 liter op 100 kilometer, terwijl 'ie een bescheiden 106 gram CO2 per kilometer uitstoot.

Effectiever dan Bugatti Chiron
De Aziatische exoot is grotendeels gemaakt van koolstofvezel en weegt hierdoor slechts 1.700 kilogram. Daarmee realiseert Techrules een bolide die per kilogram meer pk's geniet dan de Bugatti Chiron. We hebben het dan wel over de meest potente variant van de Ren, want de versies met twee motoren (430 pk) en vier motoren (860 pk) zijn in verhouding iets minder extreem. Anderzijds, dan nog...

1.170 kilometer op één tank
Verder kun je kiezen uit accu's met een capaciteit van 14kWh, 25kWh of 32kWh. Het TREV-systeem zorgt ervoor dat de bolide 1.170 kilometer kan rijden op 80 liter diesel. In de volledig elektrische stand doet de Ren het met 200 kilometer ook niet verkeerd, al is dat natuurlijk niet waarom je deze auto koopt.

Geen deuren nodig
De Techrules Ren is ontworpen door Giorgetto en Fabrizio Giurgiaro van Italdesign. Zij hebben zich zichtbaar laten inspireren door de ruimtevaart. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de spoilers, die onafhankelijk kunnen bewegen om de stabiliteit op hoge snelheid te waarborgen. De dakconstructie maakt deuren overbodig, waardoor het chassis stijver blijft.

Rollen doet de Ren op 22 inch wielen. Kies je voor de variant met twee motoren, dan worden alleen de achterwielen aangedreven. Ga je voor de versie met zes motoren, dan worden alle wielen aangedreven via vier motoren op de achteras. Stoppen doe je met carbon-keramische remmen.

Interieur
Binnen vind je een bijzonder instrumentenpaneel, inclusief drie schermen die het beeld van de achteruitrijcamera's tonen. Op het centrale scherm zie je informatie over de auto en de navigatie. In de stoelen zijn speakers en microfoons verwerkt, zodat je eenvoudig met mensen in en naast de auto kunt praten.

De Techrules Ren blijft behoorlijk exclusief, want er gaan er slechts 96 de weg op. De levering kan wel even duren, want de Chinezen mikken op zo'n 10 exemplaren per jaar.

Gerelateerde artikelen

Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met Tokyo-concept

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe Ford Fiesta ST-line en Vignale rijd je niet, die beleef je!

Autonieuws
De nieuwe Ford Fiesta ST-line en Vignale rijd je niet, die beleef je!
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Volkswagen prijst T-Roc vanaf 26 mille

Autonieuws
> Artikel lezen

'Circuit Zandvoort wordt niet grondig aangepast voor terugkeer F1 naar Nederland'

Autonieuws
'Circuit Zandvoort wordt niet grondig aangepast voor terugkeer F1 naar Nederland'
> Artikel lezen

Hoe Bugatti een 400 km/h rijdende Chiron filmde

Autonieuws
Hoe Bugatti een 400 km/h rijdende Chiron filmde
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.