Autonieuws

Pininfarina H600: exotische hybride met turbine

Designhuis Pininfarina heeft samen met de Chinese Hybrid Kinetic Group gewerkt aan een nieuwe hybride-concept: de H600, een lel van een limousine-studie.

De Pininfarina H600 Concept valt niet te missen. Allereerst is er de grote grille. En die heeft zowel een esthetische als een doelmatige functie, namelijk optimaal koelen. Dat is nodig namelijk want de H600 beschikt over een maar liefst 800 pk sterke hybride-aandrijving, inclusief turbine om de actieradius uit te breiden.

Bloedsnelle reiziger
De aandrijftechniek is vergelijkbaar met dat van de Jaguar C-X75. Je weet vast nog wel: de spectaculaire conceptcar die in 2010 in Parijs stond en inmiddels ook furore heeft gemaakt op het witte doek. De C-X75 was bloedstollend snel en met de H600 is het niet anders. In 2,9 seconden sleurt -ie zichzelf en zijn inzittenden naar de 100 km/h en heeft toch een range van meer dan 1.000 kilometer.

Behaaglijk sfeertje
De opdracht van de Hybrid Kinetic Group was als volgt: ontwikkel een model die gebruik maakt van turbines en hybridetechnologie, maar houdt ook rekening met luxueuze, exclusieve styling. Dat zie je dus niet alleen terug aan de buitenkant. Pininfarina gebruikt voor het interieur allerlei luxe materialen, zoals leer en hout. Verder krijg je een groot touchscreen en een digitaal intstrumentenpaneel. Passagiers krijgen een eigen display.

Waarom deze samenwerking?
'Hybrid Kinetic heeft ervoor gekozen om met Pininfarina samen te werken vanwege de beschikbare kwaliteiten en technologie als het gaat om schone energie. Deze overeenkomst bevestigt onze positie in de auto-industrie als het gaat om design, engineering en ontwerp', aldus CEO Silvio Pietro Angori.

Gerelateerde artikelen

Zijn zwevende bollen de auto's van de toekomst?

Autonieuws
Zijn zwevende bollen de auto van de toekomst?
> Artikel lezen

Aston Martin en Red Bull Racing zijn een stelletje

Autonieuws
Aston Martin wordt titelsponsor Red Bull Racing
> Artikel lezen

TT Isle of Man krijgt eigen racegame

Autonieuws
TT Isle of Men krijgt eigen racegame
> Artikel lezen

Elektrische trucks krijgen eigen bovenleiding op Duitse snelweg

Autonieuws
> Artikel lezen

Suzuki gaat elektrisch met de e-Survivor Concept

Autonieuws
Suzuki
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.