Autonieuws

Eerste blik op productiemodel Jaguar I-Pace

Deze week maakt de Jaguar I-Pace concept zijn Europese debuut op de Autosalon van Genève. Speciaal voor die gelegenheid rolt Jaguar een rood gelakte I-Pace de beursstand op. Of dat spannend nieuws is? Nee, dat niet. Maar het feit dat we nu kunnen bevestigen dat het productiemodel en de conceptcar bijna één-op-één gelijk zijn aan elkaar wel.

Wie de toekomstige Jaguar I-Pace alvast van dichtbij wil bekijken kan met een gerust hart naar Genève afreizen. De daar getoonde (rode) I-Pace Concept wijkt namelijk nauwelijks van het productiemodel dat in 2018 op de markt komt, zo weten we sinds vandaag.

Bijna identiek
Jaguar heeft namelijk zelf een foto vrijgegeven van een gecamoufleerd prototype van de I-Pace. En wie dat prototype nauwkeurig bestudeert ziet dat het model nagenoeg identiek is aan de begin dit jaar onthulde conceptcar. Goed nieuws, want wat waren we onder de indruk toen die onthuld werd.

Wat is de I-Pace ook alweer?
Om nog even het geheugen op te frissen: de Jaguar I-Pace is een volledig elektrisch aangedreven SUV. En ook puur als elektrische auto ontwikkeld. De elektromotoren (op de voor- en achteras) leveren samen een vermogen van 400 pk en een koppel van 700 Nm. Of dat ook voor het productiemodel geldt moeten we nog afwachten. Net als het feit dat Jaguar een actieradius van zo'n 500 km claimt. Dat komen we allemaal te weten als Jaguar in 2018 de showroom-waardige I-Pace presenteert.

Gerelateerde artikelen

4-pitter dropt prijs Jaguar F-type met 27 mille(!)

Autonieuws
4-pitter dropt prijs Jaguar F-type met 27 mille(!)
> Artikel lezen

Jaguar F-Pace is World Car of the Year 2017

Autonieuws
> Artikel lezen

Tweede ronde voor Jaguar by Bremont

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF Sportbrake in tenniscamouflage

Autonieuws
Nieuwe Jaguar XF Sportbrake in tenniscamouflage
> Artikel lezen

Hamann kan niet van Jaguar F-Pace afblijven

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.