Autonieuws

Groots afscheid: Mercedes-Maybach G650 Landaulet

Het einde is definitief in zicht voor de stokoude Mercedes-Benz G-klasse. Een opvolger is in de maak en zal binnenkort het stokje overnemen. Maar niet voordat de 38-jarige(!) 4x4-icoon een groots afscheid krijgt in de vorm van deze Mercedes-Maybach G650 Laundaulet.

De Landaulet-uitvoering zou niet meteen in ons opkomen als ultiem eerbetoon aan misschien wel de beste terreinauto ooit gebouwd, maar Mercedes (Maybach) denkt daar kennelijk heel anders over. We hadden het kunnen weten, want 10 jaar geleden toonde Maybach, toen nog een zelfstandig merk, ook al eens de ultieme S-klasse: de Maybach 62 Landaulet. Van die maagdelijk witte, ruim 6 meter lange semi-cabriolet werden er uiteindelijk een handvol gebouwd. Van de G650 Landaulet zal de teller blijven steken op 99 exemplaren. Stuk voor stuk voor een astronomisch bedrag.

67 centimeter
Dat de G650 Landaleut een klein fortuin moet kosten zit 'm deels in de extra koetswerk. Ten opzichte van de al niet malse 5-deurs G-klasse is de lengte van de G650 namelijk liefst 67 centimeter langer. Een serieuze afstand, die – uiteraard – geheel ten goede komt van de (achter)passagiers. Sowieso zitten die inzittenden als een koning in de G650.
Bedenk het en Maybach heeft eraan gedacht om verveling bij de twee gechauffeerden achterin te voorkomen. Zo heeft elk een eigen zetel, infotainmentsysteem, tafeltje, bekerhouder(s) en riante beenruimte. Ook de persoon achter het stuur heeft eigenlijk niets te klagen. Hoor je niettemin toch enig gemopper van voren? Dan is daar ook een oplossing voor in de vorm van een elektrisch bedienbare scheidingswand van glas. Rust!

AMG-kracht
Gezien het formaat van de bijzondere 4x4-cabriolet en weelde aan boord drukt de G650 behoorlijk op de weegschaal. Een motor met de nodige krachtreserve is daarom geen overbodige luxe en daartoe is gekozen voor de dubbel geblazen V12 die ook de G 65 AMG in beweging zet. Een uitstekende keus, want dat blok levert maar liefst 630 pk en 1.000 Nm.

Gerelateerde artikelen

Gallery: Op avontuur met de Mercedes G-Klasse

Autonieuws
Gallery: Op avontuur met de Mercedes G-Klasse
> Artikel lezen

Mercedes G-Klasse: Icoon kan er weer jaren tegenaan

Autonieuws
Mercedes G-Klasse: Icoon kan er weer jaren tegenaan
> Artikel lezen

Mercedes zwaait G-Klasse W463 uit met Limited Edition

Autonieuws
Mercedes zwaait G-Klasse W463 uit met Limited Edition
> Artikel lezen

Brabus 900 One of Ten: G65 brult het uit met 900 pk

Autonieuws
Brabus 900 One of Ten
> Artikel lezen

Zo toeft het binnenin de nieuwe Mercedes G

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.