Autonieuws

Bugatti Chiron-ontwerper vertrekt naar… Hyundai

Alexander Selipanov geniet een serieuze status bij Bugatti. Niet zo gek, de Georgische designer is verantwoordelijk voor de Bugatti Vision Gran Turismo Concept, om daarna zijn stempel te drukken op de Chiron. Memorabele autogeschiedenis dus. En toch zegt hij het exotische Bugatti vaarwel.

Je zou denken: die gaat vast naar Pagani, Koenigsegg of wellicht Tesla. Maar niets is minder waar. Selipanov pakt zijn biezen bij Bugatti om zijn carrière te vervolgen bij Genesis. Je weet wel, het recent opgerichte luxemerk van Hyundai.

Duitse invloed
Bij Genesis komt Selipanov te werken onder een andere ex-VAG-ontwerper, namelijk Luc Donckerwolke. De directe collega van Peter Schreyer, designbaas bij Hyundai/Kia, had zich eerder al versterkt met Sangyup Lee die, net als Donckerwolke zelf, Bentley als voorlaatste werkgever heeft gehad. Veel Duitse 'roots' dus. Toeval?

Atypische designer
Qua tekenstijl mag Selipanov dan misschien bij Donckerwolke en Lee passen, op persoonlijk vlak zijn het uitersten. De bebaarde Georgiër is namelijk allesbehalve een dertien-in-een-dozijn-designer. Zo is hij fan van rock en heavy metal en weigert zich in kostuums van bekende merken te hijsen.

Huracan
Selipanov studeerde af aan het prestigieuze Art Center College of Design in Californië en werd daarna door Volkswagen binnengehengeld. Binnen de Duitse autogigant tekende hij eerst voor Lamborghini om daar mede aan de wieg van de Huracan te staan. In de periode daarna werkte Selipanov aan het uiterlijk van de Bugatti Chiron. Heel wat van z'n ideeën werden door de directie geaccepteerd, alleen z'n geprefereerde neus moest minder extreem gemaakt worden. Bij Genesis mag hij meewerken aan een automerk dat nog geen geschiedenis of stijltaal heeft. Voor een ontwerper een gouden kans.

Gerelateerde artikelen

Deze poses van de Bugatti Chiron zag je nog niet eerder

Autonieuws
> Artikel lezen

Het kan: Bugatti Chiron kopen voor de prijs van een Up!

Lifestyle & design
Het kan: Bugatti Chiron kopen voor € 10.000,-
> Artikel lezen

Productiestart Bugatti Chiron in 25 foto’s

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste (internationale) rijtests met Bugatti Chiron een feit

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste Bugatti Chiron in de poeiers

Autonieuws
Eerste Bugatti Chiron is de poeiers
> Artikel lezen

Zo omvangrijk is het voertuigenpark van de Bugatti Chiron-eigenaar

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.